Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Locul II la secţiunea „Şcoala anului" Miercuri seară, la Palatul Parlamentului, a avut loc decernarea premiilor Gala Premiilor în Educaţie a Fundaţiei „Dinu Patriciu", eveniment ajuns la cea de-a doua ediţie.

ro

05 Nov, 2010 12:14 818 Marime text

Aşa cum ne-a obişnuit, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" (CNMB) din Constanţa s-a remarcat şi în această competiţie, obţinând locul al II-lea la secţiunea „Şcoala anului", categoria „Învăţământ preuniversitar". Doar 10 licee au fost selectate din toate unităţile de învăţământ care s-au înscris, locul I fiind ocupat de Colegiul Naţional de Informatică Piatra Neamţ. Odată cu diploma care atestă titlul de „Şcoala anului", Colegiul „Mircea cel Bătrân" a primit şi o sumă de 10.000 euro, pe care o va investi în dotarea centrului de cercetare pentru elevi: „Prof. Ion Băraru se ocupă de acest centru de cercetări, din care fac parte peste 100 de elevi. Alături de alţi profesori, el coordonează 40 - 50 de proiecte diverse, axate pe mediu, ştiinţă, NASA etc", ne-a spus prof. Gheorghe Moraru, directorul adjunct al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân", reprezentantul CNMB la Gala Premiilor în Educaţie.

Aşa cum arată site-ul www.premiile ineducatie.ro, unităţile de învăţământ au trebuit să demonstreze că îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru titlul de „Şcoala anului". Astfel, şcolile şi liceele înscrise au bifat următoarele puncte: să aibă cel puţin două proiecte educaţionale implementate în anul şcolar 2009 - 2010, să poată ilustra bune practici în asigurarea egalităţii de şanse şi a incluziunii sociale în şcoală / comunitate, să asigure un cadru pentru dialogul permanent cu părinţii şi comunitatea, să creeze oportunităţi pentru elevi (proiecte educaţionale, laboratoare, bibliotecă etc.) şi să obţină şi să utilizeze în mod sustenabil resursele materiale.

„În ceea ce priveşte criteriul oportunităţilor pe care le acordăm elevilor în şcoală, noi am avut foarte multe de spus: şcoli de vară în străinătate, schimburi de elevi, avem profesori nativi de franceză, engleză şi ger-mană", a spus prof. Gheorghe Moraru.

„Acest premiu înseamnă o confirmare a valorii şcolii noastre. Este în primul rând meritul profesorilor şi al elevilor acestei şcoli, care desfăşoară o muncă susţinută. Profesorii, în ciuda diminuării salariale, nu fac rabat de la calitatea muncii lor", a precizat directorul adjunct al CNMB.

Anul trecut, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" a obţinut trofeul pentru cel mai bun liceu la Gala „Zece pentru România".

Colegiul „Mircea cel Bătrân", premiat cu 10.000 de euro la Gala Premiilor în Educaţie

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii