Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul se află la Munchen Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, e de părere că Făgădău se plimbă pe bani publici şi doar mimează deschiderea faţă de investitori

ro

12 Oct, 2018 00:00 2021 Marime text
Prezenţa la Munchen a primarului Decebal Făgădău pentru promovarea oportunităţilor de investiţii ale Constanţei este criticată de preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă.
 
„Făgădău spune că se află acolo pentru a prezenta programele în desfăşurare, nevoile investiţionale, cei mai importanţi actori comerciali şi administrativi din municipiu, precum şi «potenţialul economic uriaş al zonei, în vederea atragerii unor investitori noi». Ne întrebăm oare dacă primarul Făgădău le-a spus şi partenerilor săi de dialog de la acest târg, dacă or fi existat, că în Constanţa, spre exemplu, ca investitor, trebuie să aştepţi mai bine de un an pentru o banală autorizaţie de construire. În timp ce pentru a trânti un bloc într-un parc al Constanţei «rechinii imobiliari» au nevoie de câteva zile, tu, ca investitor normal şi onest, fără conexiuni şi intervenţii, doar ca să îţi racordezi prăvălia la curent electric nu sunt suficiente lunile dintr-un an calendaristic.
 
Mă întreb oare dacă domnul primar Decebal Făgădău le-a spus oamenilor de afaceri prezenţi la târgul de la Munchen că guvernul din care dânsul face parte modifică substanţial Codul Fiscal de la an la an, creând un cadru legislativ impredictibil şi dăunător pentru investitori. Că statul român pune presiuni fiscale enorme pe mediul privat pentru a-şi acoperi găurile din buget, cauzate de politicile şi măsurile populiste ale Guvernului”, afirmă liderul PNL Constanţa.
 
În opinia parlamentarului liberal, „primarul Făgădău şi-a luat, în fapt, o mică vacanţă, departe de problemele Constanţei, epuizat probabil de bătaia de cap cu apa caldă, Podul de la Butelii etc.“.
 
Huţucă este de părere că în Constanţa nu vor veni investitori serioşi, atât timp cât va exista o administraţie incompetentă şi greoaie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii