Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget liber Fără niciun venit, dar cu vilă şi limuzină în faţa casei!

ro

18 Aug, 2011 11:49 1013 Marime text

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a spus tare şi răspicat, zilele trecute, ceea ce noi vedem în fiecare zi în jurul nostru. Oameni care trăiesc fără să muncească, o duc bine mersi din banii pe care îi primesc de la stat. Fie că sunt pentru ajutor social, fie că sunt pentru ajutorul de încălzire, fie pentru alte aşa zise „drepturi", orice vine de la stat e bine primit. Şi oricum românul a trăit dintot-deauna cu crezul că statul trebuie şuntat cât mai mult posibil, că trebuie muls, că şi-aşa plătim multe taxe şi impozite.

Aşa se face că aproximativ opt milioane de locuitori ai României beneficiază de diferite ajutoare sociale. Mai grav este că banii ajung, din păcate, tot la cei descurcăreţi şi nu la cei care au nevoie cu adevărat de ei. În judeţul Constanţa, la finele anului 2010 erau aproape 6.000 de beneficiari. După analiza dosarelor au mai rămas doar jumătate.

27 de „asistaţi" trebuie să dea banii înapoi

„La data de 31 iulie avem 3.414 de beneficiari în plată. În urma verificărilor a fost retras sprijinul financiar la 27 de persoane. Acestea trebuie acum să înapoieze ajutoarele primite pe nedrept, suma totală datorată fiind de 6.834 de lei. Dosarele au fost întocmite fără respectarea prevederilor legale. De asemenea, opt dosare au fost respinse de la soluţionare şi trimise înapoi la primăriile de care aparţin solicitanţii", a declarat, pentru „Cuget Liber", directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale, Laura Constandin.

„Curăţenie prin dosare!"

Practic, în judeţul Constanţa, în ultimele luni s-a înjumătăţit numărul beneficiarilor de ajutoare sociale. „Aceasta este situaţia la momentul actual, dar a fost mult mai gravă la începutul anului. De exemplu, în decembrie şi ianuarie erau în plată 5.700 - 5.800. Scăderea numărului s-a datorat faptului că în perioada verii beneficiarii de ajutor social îşi mai găsesc de lucru, dar mai ales în urma curăţeniei prin dosare. Foarte multe au fost date înapoi pentru că nu îndeplineau prevederile legale şi închise cu nesoluţionare", a mai precizat Laura Constandin.

Potrivit acesteia, cele mai multe dosare se regăsesc în municipiul Constanţa, dar şi în Hârşova şi Medgidia. „Raportat la numărul de locuitori, Hârşova stă cel mai prost. Dar acolo oamenii sunt în-tr-adevăr săraci. S-au verificat şi reverificat dosarele lor şi sunt în-dreptăţiţi să primească ajutoarele. În municipiul Constanţa avem aproximativ 380 de dosare, iar în Hârşova tot cam atât. În Medgidia sunt peste 200", a mai precizat directorul AJPS.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii