Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Mazăre despre vacanţa în Papua - „M-am scufundat cu rechini şi pisici de mare de 5 metri"

ro

03 Nov, 2010 11:56 597 Marime text

Edilul Constanţei, Radu Mazăre, a revenit din vacanţa în Papua Noua Guinee. El a povestit că a trăit o experienţă senzaţională printre triburile de aborigeni.

„A fost senzaţional! Am întâlnit triburi, oameni care trăiesc numai din pescuit, din banane şi din mango, care nu au curent, nu au ceas, nu au televizor, n-au Băsescu, n-au radio", povesteşte Mazăre. El a spus că s-a scufundat cu rechini, care aveau 4 - 5 metri lungime şi cu pisici de mare de aceeaşi dimensiune.

„Cu rechinii m-am scufundat la 25 - 30 de metri lângă recif. Este vorba despre marea barieră de corali din nordul Australiei, care se continuă în Papua Noua Guinee unde am fost eu. Rechinii erau chemaţi cu o sticlă de plastic, care producea nişte zgomote la care erau foarte receptivi. Noi stăteam lipiţi de recif pentru că rechinul nu atacă pe cineva care stă aproape de recif să nu se rănească. Când am ieşit din apă aveam costumele scrijelite şi zgâriate", a declarat Radu Mazăre.

Edilul recunoaşte că s-a temut când a văzut un rechin de 5 metri la o distanţă foarte mică de el, dar asta nu l-a împiedicat să se scufunde din nou.

Ca suvenir, Mazăre spune că a primit o statuetă care reprezintă un papuaş cu o placă de surf.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii