Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Cartierul „Bogaţilor" din Eforie - hoteluri, vile şi sanatoriu privat

ro

12 Jan, 2011 12:01 1618 Marime text

Anii 2000 - epoca de aur pentru Bogatu: după ce a condus Vama Portului Constanța, a fost numit la șefia Domeniilor Portuare. Vameșul Eugen Bogatu, a strâns o avere opulentă, pe măsura numelui.

Cercetat în dosarul DNA pentru favorizarea infractorului şi trafic de influenţă, vameșul Eugen Bogatu este deținătorul unei averi impresionante. Din poziția ocupată, Bogatu este acuzat că putea facilita exportul motoarelor cumpărate de la UCM Reșița de afaceristul libanez Said Baaklini. Operațiunea portuară era programată pentru data de 26 noiembrie 2010, când DNA a oprit plecarea navei.

Colecţionar imobiliar

Fost director al Vămii Portului Constanța la începutul anilor 2000, vameșul Eugen Bogatu s-a retras din activitatea bugetară pentru a se putea ocupa de afacerile sale numeroase. Așa a ajuns ca, în ianuarie 2008, atunci când a fost numit în echipa managerială a Administrației Portului Constanța, ca director al Domeniilor Portuare, Bogatu să fie deja mai bogat decât îi este numele.

GALERIE FOTO Cartierul „Bogaţilor" din Eforie

Instalat în funcție de Guvernul PDL și de ministrul Transporturilor Radu Berceanu, Eugen Bogatu este un adevărat colecționar imobiliar. Din anul 2005, a început să achiziţioneze terenuri, iar anul trecut, împreună cu soția sa Codruța, avea în proprietate nu mai puţin de 28 de terenuri cu suprafețe de până la 2.344 de metri pătrați, în Băile Tușnad, Eforie Sud, Năvodari, Babadag, Murighiol. Totodată, din 2007 soții Bogatu au cumpărat imobile în Sinaia, București și Eforie Nord.

Are sanatoriu privat

Din cartierul deţinut de cei doi soţi fac parte complexul Marea Neagră şi hotelul Flacăra. Imobilele au piscină, spaţii verzi amenajate ca la carte şi parcări în curţile interioare. Sanatoriul balnear Vraja Mării este de departe cea mai modernă dintre clădiri.

Angajaţii unităţii private refuză să vorbească despre „şeful" Eugen Bogatu. „Nu ştiu cine este patron, noi ne vedem de pacienţii noştri. Vă rog să părăsiţi clădirea", a spus una dintre asistentele sanatoriului privat.

Cartierul „Flacăra"

Localnicii spun că întreg cartierul îi aparţine lui Eugen Bogatu, „şeful din Port". Complexul de vile şi hoteluri a luat denumirea hotelului Flacăra. „După hotelul ei, a doamnei Bogatu, a fost numit tot cartierul. Toată lumea îl ştie", spune un bărbat care s-a oprit la un magazin situat lângă cartierul „Bogaţilor".

Localnicii spun că în fiecare vară, hotelurile şi vilele din cartierul Flacăra sunt pline-ochi de copiii care vin în tabere şcolare. „Vecinul nostru are contracte cu Inspectoratul Şcolar. Vară de vară, aici se umple de copilaşi. Se cazează în unităţile lui Bogatu şi pleacă la plajă", spune un vecin de-al familiei Bogatu.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii