Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:58 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Balta, deputat PSD

ro

18 Oct, 2003 00:00 1890 Marime text

"Cetatenii sunt familiarizati cu prevederile Constitutiei"

"Avand in vedere faptul ca cetatenii au inteles mesajul votarii Constitutiei, cred ca locuitorii judetului Constanta vor participa in numar foarte mare la referendumul de la sfarsitul acestei saptamani. Nu ma indoiesc de faptul ca oamenii au inteles ca trebuie sa voteze Constitutia, documentul ce reprezinta deschiderea noastra spre Europa. Personal, am participat la actiunile de popularizare a noilor prevederi constitutionale in localitatile Baraganu, Harsova si Medgidia".

"Constitutia are si lucruri bune, dar nu voi vota"

Gheorghe Ariton, deputat PRM:

"Dupa parerea mea, Constitutia este cartea de capatai a oricarui stat. Chiar si asa, nu cred ca a fost ales momentul cel mai potrivit pentru revizuirea Constitutiei din anul 1991. Oricum am fi cheltuit miliarde de lei odata cu armonizarea legislatiei si cu votarea Constitutiei europene. In acest fel ar fi fost evitate si acele puncte care ii favorizeaza pe maghiari si pe strainii care vor sa cumpere terenuri in Romania, pentru ca, peste cativa ani, altii se vor afla la guvernare. Trebuie recunoscut faptul ca aceasta Constitutie are si lucruri bune, dar nu am sa ma prezint la vot. Poate ca as fi facut-o, dar cand l-am auzit pe ministrul Ioan Rus ca va taia si spanzura acolo unde vor fi gasite nereguli, atunci m-am razgandit".

"Membrii PD vor vota Constitutia"

Adrian Manole, presedinte Organizatia Municipala a PD Constanta:"Pentru buna desfasurare a referendumului ocupatia noastra principala a fost sa asiguram sectiile de votare cu membri ai partidului nostru. Ei au participat in cursul serii de ieri, impreuna cu presedintii comisiilor electorale, la instructia finala, care are ca scop atragerea tuturor locuitorilor municipiului la urne. Pozitia partidului nostru este clara si dominanta, in sensul ca toti membrii PD vor merge la urne pentru a vota modificarea Constitutiei. Sper ca acest lucru sa fie un exemplu si un motiv in plus pentru ca cei mai multi constanteni sa voteze pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana".

"Vom monitoriza comportamentul PSD la referendum"

Puiu Hasotti, deputat si presedinte al Organizatiei Judetene a PNL Constanta:"Organizatia constanteana a Partidului National Liberal s-a ocupat in mod serios pentru desfasurarea in bune conditii a referendumului national privind revizuirea Legii supreme. In primul rand, toti sefii de zona ai filialei erau, ieri, in teritoriu pentru a se intalni cu oamenii nostri care vor face parte din comisiile de votare si pentru a pune la punct ultimele detalii de dinaintea votului. Ei vor monitoriza desfasurarea referendumului, pentru ca PSD sa nu transforme actiunea intr-o actiune politica proprie. In acest sens, liberalii constanteni sunt instruiti pentru a nu permite fraudarea votului, chiar daca am indoieli ca membrii partidului de guvernamant nu vor incerca acest lucru. PSD e nevoie sa stie ca electoratul trebuie sa isi exprime optiunea fara sa ii fie modificata. Reprezentantii PNL indeamna populatia sa le urmeze exemplul si sa voteze pentru modificarea Constitutiei".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii