Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:30 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vechile conflicte dintre liberali şi democrat-liberali atârnă greu Tensiuni în organizaţiile PNL din judeţul Constanţa

ro

20 Apr, 2015 00:00 1853 Marime text
Liberalii constănţeni s-au reunit, la finalul săptămânii trecute, într-o şedinţă de lucru, context în care au discutat, printre altele, despre localităţile din judeţ în care Comitetele Executive nu s-au constituit încă.

Amintim că, la sfârşitul lunii ianuarie, Consiliul Naţional al PNL a aprobat înfiinţarea Comitetelor Executive în fiecare filială, aceste CEx-uri reprezentând cea mai nouă structură de conducere la nivel teritorial, structură formată atât din vechii liberali, cât şi din vechii democrat-liberali. Termenul-limită pentru constituirea acestor CEx-uri era finalul lunii martie, dar s-a dovedit că a fost un termen nerealist. Cu toate acestea, în viitorul foarte apropiat, toate CEx-urile din organizaţiile PNL din judeţul Constanţa trebuie puse la punct, susţine deputatul Gheorghe Dragomir, copreşedintele liberalilor constănţeni.

Printre organizaţiile care nu şi-au stabilit noua structură de conducere se numără, susţine Dragomir, PNL Medgidia, PNL Mangalia, PNL Limanu. La Medgidia, atmosfera politică este în continuare una tensionată, date fiind majorele divergenţe de opinie dintre liderul liberalilor, primarul Marian Iordache, şi democrat-liberalul Dumitru Moinescu, care a redevenit preşedintele vechiului PDL, după demisia din această funcţie a Cameliei Pleşca. Astfel, Iordache şi Moinescu se văd acum puşi în situaţia de a conduce împreună organizaţia PNL Medgidia. Va fi cel puţin interesant de urmărit cum anume vor reuşi cei doi politicieni să armonizeze activitatea filialei, având în vedere că îi „unesc“ încă destule controverse.

Regrupări de trupe la Mangalia

Situaţia nu e lămurită nici în PNL Mangalia. Asta pentru că organizaţia vechiului PDL s-a „şubrezit“ considerabil odată cu „dezertarea“ din partid a fostului deputat Zanfir Iorguş, alături de echipa de consilieri locali: Paul Foleanu, Vasile Iorga, Linica Stan, Lucian Popescu, Laura Cârlan şi Levent Beghin. În luna octombrie a anului trecut, aceştia au sărit din barca PDL în cea a PSD-ului, ca şi când nu ar fi fost niciodată adversarii social-democraţilor din Mangalia. Pentru că organizaţia vechiului PDL a rămas cam de izbelişte, democrat-liberalii au decis ca George Măndilă să preia, interimar, conducerea filialei conduse până atunci de Zanfir Iorguş, fostul primar al municipiului Mangalia.

În ceea ce îi priveşte pe vechii liberali din sudul litoralului, aceştia sunt conduşi, de câteva luni, de primarul Cristian Radu. La finalul lunii decembrie, edilul-şef a anunţat că s-a înscris în PNL. Ulterior, el a devenit şi preşedintele Organizaţiei PNL Mangalia. Conform declaraţiilor copreşedintelui PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, nici în Mangalia CEx-ul nu a fost încă pus la punct.

Ti-a placut articolul?

Comentarii