Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni printre liberali. Va fi sau nu Congres anul acesta? PNL Constanţa este în stand-by şi susţine actuala conducere a partidului!

ro

20 Jul, 2018 00:00 2205 Marime text
Nu sunt momente uşoare pentru liberali. Mai ales după ce, zilele trecute, fostul copreşedinte al liberalilor Vasile Blaga a declarat, după întâlnirea cu mai mulţi foşti democrat-liberali, că aceştia doresc un PNL puternic, însă a subliniat că sunt multe lucruri de corectat. Blaga a afirmat că este interesat de tot ceea ce va face PNL în anul electoral 2019, în primul rând câştigarea alegerilor prezidenţiale. Tot Blaga s-a referit şi la importanţa alegerilor europarlamentare.

Totuşi, Blaga nu a dorit să precizeze care sunt lucrurile ce ar trebui corectate în interiorul PNL.
De cealaltă parte, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu are cunoştinţă de vreo acţiune de strângere de semnături pentru organizarea unui congres extraordinar pentru îndepărtarea sa de la conducerea partidului şi că toate informaţiile legate de contestarea sa ca lider al PNL sunt ştiri false, „neasumate de nimeni“.
 
Deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa, susţine că în acest moment organizaţia de la malul mării este în stand-by. „Nu ne poziţionăm după declaraţiile care se fac la televizor, susţinem actuala conducere a partidului“, spune Huţucă, recunoscând însă că PNL se află ca într-un tir încrucişat în acest moment. „E limpede că, de ceva vreme, toată lumea trage în PNL. De la fake news, la sondaje prefigurate, la acţiuni de lobby pentru alianţe ipotetice. Este o situaţie de criză şi un val de nemulţumiri care pornesc de la baza partidului şi se doreşte o altă abordare. Iar de aceste aspecte au profitat unele facţiuni din PNL şi au lansat informaţii despre oportunitatea schimbării managementului partidului. Nu ştiu cât vine din interiorul partidului această abordare şi cât vine din exterior. Vom vedea dacă la Convenţia Naţională din 4 august va exista şi un eventual punct legat de convocarea unui Congres. E limpede că, în acest moment, în partid sunt două curente. Eu personal nu consider că schimbarea de management presupune îndepărtarea unui singur om. Managementul acesta, aşa cum este el, este susţinut de o întreagă echipă. Sigur şi eu îmi doresc o nouă abordare, şi din punctul de vedere al comunicării, şi în ceea ce priveşte acţiunile sau resursele. La fel de bine cred însă că noua strategie se poate realiza cu actuala echipă“, a explicat preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă.
 
Menţionăm că la întâlnirea de la sediul din Modrogan cu Vasile Blaga nu a participat niciun membru din organizaţia de la Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii