Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:07 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Varol Amet, deputatul UDTTMR, mesaj de felicitare celor care sărbătoresc NAWREZ-UL

ro

21 Mar, 2021 15:56 4865 Marime text
  • Se împlinesc anul acesta șase ani de la momentul în care Parlamentul a adoptat, la inițiativa lui Varol Amet, deputat al Uniunii Democrate Turco-Tătare din România, Legea 333 din 25 noiembrie 2015, prin care ziua de 21 martie devine zi oficială de sărbătoare pentru minoritatea tătară-turco musulmana din țara noastră.

Varol Amet transmite, astăzi, tuturor un mesaj de felicitare și mulțumire:

21 martie este o zi cu totul și cu totul specială pentru comunitatea tătară din România – Nawrez-ul – sărbătoare asemănătoare Paștelui creștin, eveniment ce marchează debutul primăverii și a anului nou. Cu acest prilej, femeile fac curățenie în casă și pregătesc cele mai bune bucate, vopsesc ouă în trei patru culori (roșu, galbe, verde și albastru), bărbații merg la geamie, iar copiii colindă, primind drept răsplată dulciuri și bani.

„Din păcate –  anul acesta, din cauza pandemiei COVID-19, nu vom putea organiza la nivel national evenimentele noastre tradiționale. Nawrez-ul este prin excelență o sărbătoare a vieții, a renașterii, a bucuriei sufletului, a respectului față de ceilalți. De aceea, îi îndemn pe toți să respecte normele legale de prevenire a pandemiei, sa fie alături de cei dragi, pentru a păstra darurile cele mai de preț de la Allah – viața și sănătatea! Tuturor vă doresc sănătate, un Nawrez fericit și o primăvară frumoasă! 

NAWREZ QAYIRLI BOLSIN!”
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii