Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:13 10 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR va depune moţiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare. Deputatul Stelian Ion explică de ce s-a ajuns aici!

ro

30 Aug, 2018 00:00 1222 Marime text
Uniunea Salvaţi România a realizat o evaluare proprie a ministrului Justiţiei şi va depune o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare.
 
„Am realizat o evaluare proprie a ministrului Justiţiei şi împreună cu colegii parlamentari USR vom depune o moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare”, explică deputatul USR de Constanţa Stelian Ion, în calitate de membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.
 
Parlamentarul a explicat şi care sunt motivele ce justifică moţiunea: „Tudorel Toader a chiulit din Comisia Iordache de la dezbaterile referitoare la legile justiţiei şi la codurile penale; a susţinut public nişte legi ale justiţiei dezastruoase, criticate de magistraţi, de Comisia Europeană, de GRECO şi de Comisia de la Veneţia; a favorizat fenomenul corupţiei în instituţiile publice, printr-o propunere de redefinire a abuzului în serviciu care dezincriminează cele mai multe astfel de fapte; a minţit şi a indus în eroare opinia publică spunând că a aflat abia acum de protocoalele semnate între Parchetul General şi SRI; nu a ţinut cont de avizul CSM în privinţa propunerii de revocare a procurorului-şef al DNA; s-a transformat în avocatul infractorilor, întreaga sa activitate s-a concentrat pe promovarea drepturilor infractorilor, nu şi pe ale victimelor, şi lista continua”, spune Stelian Ion, care consideră că, în atare condiţii, „toate diplomele şi distincţiile profesionale nu mai valorează nimic şi nu compensează lipsa de caracter şi reaua intenţie a celui mai detestabil ministru al Justiţiei de la miniştrii din timpul dictaturii comuniste încoace”.
 
Reprezentanţii USR au vrut să intre ieri la conferinţa de presă a ministrului Justiţiei ca să îi ceară demisia, dar Tudorel Toader a dat ordin să nu fie lăsaţi să intre în clădire.

Ti-a placut articolul?

Comentarii