Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:32 11 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR solicită declasificarea raportului privind protestul din 10 august

ro

21 Aug, 2018 00:00 862 Marime text

Uniunea Salvaţi România solicită „declasificarea de urgenţă (...), în termen de 24 de ore”, a raportului prezentat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu privire la evenimentele din 10 august, precizând că, în caz contrar, va ataca decizia în instanţă.

„Carmen Dan a fugit de la conferinţa de presă de ieri ca să nu răspundă la întrebările jurnaliştilor. Va fi obligată să răspundă, mâine, în faţa Comisiei de apărare din Parlament. 1. De ce şi-a întrerupt concediul şi a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influenţat în niciun fel intervenţia Jandarmeriei? 2. Unităţile teritoriale ale Jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la Bucureşti a unităţilor din Dolj şi Prahova şi alte 2 judeţe. Dacă da, de ce? 3. A avut în seara de 10 august convorbiri/mesaje, în orice formă, cu Cazan, Sindile, Paraschiv? Dacă da, care e conţinutul acestora? 4. S-a întrunit, chiar şi informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Dacă a fost informal, există documente oficiale care să consemneze ce s-a discutat/decis? 5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului şi de ce dacă informaţiile de la serviciile de informaţii erau doar generalităţi?”, se arată într-un mesaj postat, luni, pe pagina de Facebook a USR.

Raportul privind evenimentele din 10 august este clasificat secret de serviciu întrucât unele informaţii din cuprinsul său vizează date pe care MAI le-a solicitat celorlalte instituţii din domeniul securităţii naţionale, a declarat, duminică, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.
Vă reamintim că, zilele trecute, filiala USR Constanța a depus o solicitare către Jandarmeria constănţeană prin care cere lămuriri în legătură cu evenimentele din 10 august din Piața Victoriei. Potrivit col. Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa , 100 de jandarmi au fost prezenţi în Piaţa Victoriei pe 10 august.

Citeşte şi:

USR Constanța solicită Inspectoratului Județean de Jandarmi să clarifice dacă în Piața Victoriei au acționat și trupe din cadrul structurii locale

Ti-a placut articolul?

Comentarii