Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:11 20 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USR, a treia forţă politică la nivel naţional în sondajul Kantar TNS USR Constanţa strânge semnături pentru alegerile parlamentare (galerie foto)

ro

03 Oct, 2016 00:00 3430 Marime text


Sondajul de opinie Kantar TNS, realizat la comanda USR, confirmă faptul că valul creat în Bucureşti la alegerile locale se extinde în ţară. Potrivit datelor, USR este a treia forţă politică din România cu 10%, după PSD - 45% şi PNL - 25%. Acestea sunt opţiunile persoanelor care declară că sigur merg la vot şi că s-au decis cu cine să voteze, în procent de 56%. USR este urmat de ALDE, cu 7%, UDMR, cu 5%, PMP, cu 4% şi PRU, cu 1%. Sondajul a fost realizat în perioada 14-23 septembrie 2016, prin metoda CATI, pe un eșantion aleatoriu de 1001 persoane, reprezentativ pentru populația rezidentă în România, conform INS, în vârstă de 18 ani și peste, și pe un eşantion suplimentar de 500 de persoane cu reședinţa în orașele mari (peste 150.000 de locuitori). Datele prezentate au fost ponderate pentru a corespunde structurii populației adulte rezidente în România, cu o eroare de eșantionare maximă de ±3,2%.

USR Constanţa are o conducere legitimă

USR Constanţa este condusă de avocatul Stelian-Cristian Ion, care s-a făcut remarcat în spaţiul public după ce a reuşit să stopeze în instanţă construirea unor blocuri pe spaţiul verde. Noua conducere a USR Constanţa a fost validată luna trecută. Vicepreşedinţi  USR sunt Ciprian Neculache şi Răzvan Andrei. Din Biroul Local fac parte şi Răzvan Cristian Dinu, Mariana Vasile, Adnan Memet (arhitect), George Şerban.
 
Totodată, liderul USR a lansat, recent, şi o platformă civică intitulată Verde Urban. O primă acţiune a noii conduceri este demararea strângerii de semnături pentru participarea în alegerile parlamentare a formaţiunii conduse la nivel naţional de Nicuşor Dan. Stelian-Cristian Ion spune că, urmând paşii legali, a solicitat municipalităţii autorizarea amplasării a cinci corturi pe raza municipiului Constanţa, unde reprezentanţii USR să poată colecta semnăturile de la constănţenii care susţin un alt tip de politică, cum este cea propusă de Uniunea Salvaţi România. Constănţenii din partidul lui Nicuşor Dan au de strâns 8.000 de semnături, însă şi-au propus să contribuie cât mai mult la campania naţională care însumează 200.000 de semnături.

Ti-a placut articolul?

Comentarii