Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Camera Deputaților, ședință pe tema cererii DNA de ridicare a imunității lui Adrian Chesnoiu

ro

23 Jun, 2022 18:23 1554 Marime text
Camera Deputaților, foto: Parlamentul României Camera Deputaților

UPDATE

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, joi, să trimită cererea DNA de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu la Comisia juridică pentru întocmirea raportului pentru luni, iar votul va fi dat în şedinţa de plen de marţi, notează Agerpres.

Procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu.

„Sesizarea are în vedere cercetările pentru săvârşirea, în exercitarea funcţiei de ministru, a infracţiunilor de instigare (sub forma participaţiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite,(...) şi de abuz în serviciu (...) dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (...)", se precizează în scrisoare.


Totodată, procurorul general a transmis şi dosarul în original.

Știre inițială

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor se întruneşte joi, la ora 18.00, după ce Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat ridicarea imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu.

Şedinţa se va desfăşura online.

Joi, DNA a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii pentru efectuarea urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României, la data faptelor şi în prezent având funcţia de ministru, pentru abuz în serviciu. Este vorba despre ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Acesta a anunţat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că se retrage din funcţia de ministru şi se autosuspendă din Partidul Social Democrat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii