Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Vlad si-a lasat afacerea de familie in garile Regionalei Constanta

ro

30 Sep, 2009 01:55 5915 Marime text

cap_1.jpgPropus din partea PSD pentru a ocupa funcţia de director al Regionalei CFR Călători, Tudor Vlad a părăsit după nominalizare firma care acum face afaceri cu Sucursala RCF Constanţa

Tudor Vlad este un nume cu rezonanţă în domeniul CFR. Preşedinte al Autorităţii Feroviare Române (AFER), în 2007, el este propunerea PSD pentru ocuparea funcţiei de director coordonator al Regionalei CFR Călători Constanţa.

În aceste condiţii, este curios modul în care o firmă, printre ai cărei administratori se numără o altă firmă înfiinţată de către Tudor Vlad, a câştigat în această vară o licitaţie organizată de către Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, prin Sucursala RCF Constanţa.

Mai exact, pe data de 22 iulie 2009, Sucursala Regională Căi Ferate Constanţa a atribuit contractul privind „Salubrizarea staţiilor CF pe raza Sucursalei RCF Constanţa" societăţii comerciale 2010 SRL Constanţa. Valoarea estimată a contractului a fost de 113.992 lei fără TVA, preţul de atribuire, oferit de unicul participant la licitaţie - SC 2010 SRL Constanţa - fiind de 111.281,68 lei fără TVA, adică de aproximativ 1,3 miliarde de lei vechi. Contactat telefonic, directorul Sucursalei RCF Constanţa, Dorin Maer, ne-a declarat că serviciile de salubrizare au fost contractate pentru o perioadă de trei luni, pentru staţiile de cale ferată din judeţele Constanţa, Călăraşi şi Ialomiţa. „Nu este o valoare mare, dacă avem în vedere că această sumă, de peste un miliard, se împarte pentru serviciile de salubrizare a staţiilor CF din cele trei judeţe", a precizat Dorin Maer.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, SC 2010 SRL Constanţa îi are ca asociaţi pe Anica Prodan, cu 10 procente, pe Ion Prodan, cu acelaşi procent de părţi sociale, şi SC Transfer Grup SRL, cu 80 de procente.

S-a retras după nominalizarea la directoratul CFR Călători

Potrivit Monitorului Oficial, firma Transfer Grup SRL a fost înfiinţată de către Tudor Vlad pe 3.07.2007. Câteva luni mai târziu, pe 19.10.2007, SC Transfer Grup SRL intră ca asociat în SC 2010 SRL. Tudor Vlad se retrage din această firmă pe 10 martie 2009, moment în care este cooptat în firmă Florin Cătălin Ispas, originar din comuna Peretu, judeţul Teleorman, localitatea de baştină a lui Tudor Vlad. Tot atunci, administratorul firmei, Magda Luminiţa Vlad, soţia lui Tudor Vlad, este înlocuită în funcţie de către Roşu Sevastian, din Mereni, Teleorman, în vârstă de 77 de ani.

De precizat că Tudor Vlad s-a retras din SC Transfer Grup SRL ulterior negocierilor dintre PSD şi PD-L pentru posturile de conducere ale instituţiilor descentralizate, deci după ce a fost nominalizat pentru postul de director al Regionalei CFR Călători Constanţa. Contactat telefonic pentru a-l întreba despre acest contract încheiat de către SC 2010 cu Sucursala RCF Constanţa, Tudor Vlad a început prin a preciza că nu mai este asociat în SC Transfer Grup SRL din martie 2009. El a adăugat că a ieşit din firmă întrucât era neprofitabilă şi nu pentru că ar fi fost nominalizat la conducerea Regionalei CFR Călători.

tren_cfr_2.jpgNumit de Berceanu şef la AFER, în 2007

Precizăm că, în 2007, Vlad a fost numit director al AFER chiar de către ministrul pedist Radu Berceanu. Ziarele din presa centrală, printre care şi ediţia „Adevărul" din 26 ianuarie 2007, au scris la momentul respectiv despre numirea lui Tudor Vlad, numindu-l „pedist". Ieri, Tudor Vlad ne-a declarat că nici nu a ştiut de nominalizarea sa de către PSD la şefia Regionalei CFR Călători Constanţa, precizând, totodată, că nu este nici membru PSD şi nici nu a fost membru al PD în 2007. „Eu m-am trezit nominalizat la funcţia de director al Regionalei de Călători, habar nu am avut", a spus Vlad. În ceea ce priveşte susţinerea politică de care a beneficiat din partea lui Radu Berceanu în 2007, el a precizat: „Într-adevăr am fost preşedinte al AFER şi am fost nominalizat de domnul Berceanu, însă fără culoare politică. Le-am spus, şi la unii, şi la alţii (n.r. PSD şi PD-L), eu nu vreau să mă implic politic".

PSD a făcut nominalizări fără acoperire

Întrebat dacă va declina oferta, în cazul în care PSD îşi menţine propunerea pentru Regionala CFR Călători, dacă va mai rămâne la guvernare, Tudor Vlad a spus că o va refuza.

„Să fie nominalizaţi alţii care au carnet de partid", a adăugat el.

Precizăm că, potrivit Monitorului Oficial, în 26.02.2001, s-a constituit şi înmatriculat Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători CFR SA, Sucursala Regională Constanţa, iar cel care a făcut cererea este nimeni altul decât Tudor Vlad, fiind numit director pentru o perioadă de şase luni. Aşadar, Vlad are legături vechi în domeniul CF. Pe 30.05.2005, el este numit ca reprezentant şi preşedinte al AGA din Societatea Comercială de Exploatare a Vagoanelor de Dormit, Cuşetă, Restaurant şi Bar. Monitorul Oficial din 29.01.2007 îl revocă din această societate. Pe 28.01.2008 înfiinţează societatea comercială de transport maritim şi de coastă SC Ferry Boat SA, pe care o deţine şi în prezent, după cum ne-a declarat. Precizăm că am încercat să-i contactăm telefonic şi pe reprezentanţii SC Transfer Grup SRL, la numerele de telefon disponibile în baza de date a Registrului Comerţului, însă, pe două numere diferite, a răspuns aceeaşi voce: „Greşeală".

{mos_ri:CFR}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii