Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Termenul de admitere a candidaturilor pentru alegerile europarlamentare a expirat. BEC a decis cine intră în competiţia electorală

ro

08 Apr, 2019 00:00 1349 Marime text
Biroul Electoral Central a admis încă două candidaturi independente, listele propuse de trei partide şi parte din candidaturile depuse de PRO DEMO. Astfel, în ultima şedinţă, BEC a admis candidaturile independente ale lui George Nicolae Simion şi Peter Costea.
 
Termenul pentru admiterea sau respingerea candidaturilor a expirat sâmbătă. De asemenea, au fost admise listele de candidaturi depuse de Partidul Social Democrat Independent, Blocul Unităţii Naţionale şi Partidul Socialist Român şi o parte a candidaturilor depuse de Partidul PRO DEMO. Totodată BEC a respins candidatura independentă a lui Ilie Rotaru, a Ştefaniei Gabriela Nuţ, a Luminiţei Velciu şi a Sevastiţei Dumitrache, precum şi listele depuse de Partidul România Mare, Partidul Forţa Pensionarilor, Dreapta Liberală, Partidul Comunitar din România, Partidul România Noastră, Partidul Neamul Românesc şi Partidul Noua Românie.
 
În şedinţa de săptămâna trecută, BEC a mai admis candidatura independentă a Gregorianei Tudoran, reprezentant al Asociaţiei „Împreună pentru A8”, care militează pentru construirea autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş. De asemenea, au fost admise listele de candidaturi depuse de PSD, Alianţa 2020 USR-PLUS, ALDE, UNPR, Pro România, PNL, UDMR, PMP şi PRU.
 
Până în 12 aprilie se pot depune contestaţii la aceste decizii. Candidaturile rămân definitive la data de 16 aprilie. În 17 aprilie se va stabili, prin tragere la sorţi, ordinea pe buletinele de vot a partidelor. Campania electorală pentru alegerile europarlamentare începe în 27 aprilie şi se încheie în 25 mai, la ora 7.00.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii