Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:14 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tensiuni în partid Liberalii se pregătesc de alegerile locale la Techirghiol. Iulian Soceanu, reînregimentat în PNL (galerie foto)

ro

01 Feb, 2016 00:00 2166 Marime text


Tensiunile în rândul liberalilor (reuniţi) constănţeni au fost încă o dată confirmate.

După ce, săptămâna trecută, „aripa democrat-liberală“, reprezentată de copreşedintele organizaţiei judeţene PNL Constanţa Sorina Tuşa, anunţa că pentru alegerile locale este văzut drept candidat al liberalilor Iulian Constandin pentru primăria Techirghiol, cei din „aripa PNL“ au avansat demersurile.
 
Secretarul executiv al organizaţiei judeţene a PNL Constanţa şi responsabil de zonă a anunţat că actualul viceprimar cu atribuţii de primar, Iulian Soceanu, se reîntoarce în familia PNL şi va intra în cursa pentru fotoliul de primar. Amintim că Soceanu a părăsit barca PNL în toamna lui 2014, atunci când, beneficiind de prevederile celebrei Ordonanţe „a traseiştilor“ nr. 55/2014, a părăsit partidul din care făcea parte de câţiva ani, pentru a rămâne independent. Anul trecut, după ce primarul Adrian Stan a fost reţinut şi apoi arestat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată, oraşul Techirghiol s-a văzut în situaţia de a alege de îndată un viceprimar care să preia atribuţiile de primar (asta după ce fostul viceprimar a decedat, locul său nefiind ocupat până la acel moment).
 

„Sunt onorat să fiu candidat la primărie. Revin în PNL după un an. Am plecat din partid în 2014 pentru că au fost nişte tensiuni în interiorul organizaţiei, dar am păstrat întotdeauna o legătură apropiată cu cei din organizaţia judeţeană. Am fost preşedintele organizaţiei locale a PNL Techirghiol timp de două mandate. Mă bucur că m-am întors, pentru că eu sunt liberal prin doctrină şi prin felul meu de a fi şi nu mă regăsesc în altă parte“, a declarat Soceanu.

 
Acesta nu s-a întors singur în partid, fiind urmat de alţi doi consilieri locali, liberalii având astfel majoritatea în Consiliul Local. Dănuţ Pucichi, fost consilier PPDD, rămas independent odată cu Ordonanţa 55, şi Marius Săileanu, care a mai fost în PNL, devenind apoi independent, au semnat şi ei, ieri, adeziunile la PNL, alături de Soceanu. Acesta din urmă a devenit şi preşedintele organizaţiei locale a PNL Techirghiol şi, conform statutului, are întâietate în ceea ce priveşte desemnarea candidatului.
 
Despre sine, viitorul candidat al liberalilor a ţinut să spună că are 40 de ani, este căsătorit şi are doi copii, provine din mediul privat şi are o afacere de care se ocupă. Acesta a fost, în trecut, profesor de educaţie fizică şi sport şi rugbyist la Farul.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii