Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:10 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tăriceanu, ales președinte ALDE

ro

23 Apr, 2017 10:01 1265 Marime text
Călin Popescu-Tăriceanu a fost ales sâmbătă președintele ALDE, el fiind unicul candidat pentru această funcție în partid.

Delegații Congresului ALDE l-au votat pe Tăriceanu, prin vot electronic, cu 1.065 voturi pentru, din 1.094 exprimate.

"Trebuie să vă mulțumesc tuturor din inimă, în mod sincer, pentru încrederea acordată. (...) Împreună trebuie să reușim un plan ambițios pe care vi l-am prezentat. Vreau să le mulțumesc colegilor, doamnei Norica Nicolai și membrilor comisiei care au asigurat desfășurarea și numărarea voturilor pentru modul exemplar în care au lucrat. Suntem prima dată în fața unui mecanism de votare electronic care mi-a plăcut, funcționează foarte bine și ne scutește de o muncă care altfel ar fi fost istovitoare și ne-ar fi dus probabil până după miezul nopții", a afirmat Tăriceanu după anunțarea rezultatelor.

Votarea președintelui și a structurilor de conducere statutare ale partidului s-a desfășurat pe parcursul a patru ore, iar până la comunicarea rezultatelor a mai durat o oră și jumătate.

Tăriceanu a apreciat că unii dintre vicepreședinți și-au făcut campanie în interiorul partidului.

"Cred că din ceea ce am auzit, prezentarea rapidă a rezultatelor, cei care au o bună notorietate în partid și în afara partidului au avut un avantaj net în competiție și au ocupat primele locuri. Știu că mulți v-ați străduit să obțineți sprijinul lor. Nu vreau decât să vă felicit pe cei care ați obținut rezultate care să vă propulseze în conducerea partidului. Dacă nu suntem capabili să strângem voturi între noi, ce să ne așteptam să strângem voturile în afară? E un organism viu, oamenii își fac campanie în interior", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă a avut emoții, Tăriceanu a răspuns: "Am avut întotdeauna o emoție în sensul în care sunt în politică de atâția ani și doresc ca cei care suntem implicați în această activitate care presupune foarte mari responsabilități, responsabilitatea deciziilor noastre față de cetățeni, capabili să facem cele mai bune propuneri, să adoptăm cele mai bune decizii, să oferim cele mai bune soluții (...) Și acest lucru sigur că îmi creează, nu o emoție de care poate vorbim în mod curent, îmi creează un sentiment al responsabilității pe care îl văd și la foarte mulți colegi de-ai mei".

sursa foto: evz.ro

sursa: agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii