Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

ro

29 May, 2020 00:00 4524 Marime text

  • “Am susținut și am votat alături de parlamentari din toate partidele, proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional “Carol I” Constanța”, anunță deputatul USR, Stelian Ion


Proiectul privind înfințarea unui Spital Regional în Constanța a fost aprobat în Camera Deputaților, în forma în care a fost modificat în Comisia de Apărare  a Camerei Deputaților și va fi finanțat din fonduri europene și din fonduri guvernamentale.
„Construirea unui spital regional la Constanța este o necesitate. Și nu de ieri, de azi, ci de cel puțin 30 de ani. Toate “marile” partide care au deținut puterea și s-au perindat la guvernare au venit cu această promisiune. Ni s-au arătat pliante, schițe, machete, studii și proiecte, dar în mod concret nu s-a realizat nimic”, spune deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.
Parlamentarul adaugă că unitatea de primiri urgențe a Spitalului Județean este subdimensionată și suprasolicitată, mai ales în condițiile în care, vara, populația orașului crește substanțial, preluând și turiștii aflați pe litoral.
Realitatea este că la Constanța, unul dintre marile orașe ale României, nu există încă un spital de pediatrie, iar Spitalul de Boli Infecțioase, care funcționează într-o clădire foarte veche, mai punctează deputatul.
“De aceea, am susținut și am votat astăzi cu speranță, alături de parlamentari din toate partidele, proiectul de lege privind aprobarea obiectivului de investiții Spitalul Militar Regional “Carol I” Constanța. Cu condiția de fi dus la bun sfârșit, acesta reprezintă un prim pas către îmbunătățirea sistemului de sănătate din Constanța.
Dar nu este suficient. Constanța are nevoie în continuare de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale, capabil să asigure asistență medicală pentru toți dobrogenii, dar și pentru locuitorii județelor limitrofe. Această investiție majoră trebuie să treacă de la stadiul de proiect la realitate în cel mai scurt timp. Românii, constănțenii în mod special s-au săturat de studii de fezabilitate expirate, de machete și animații 3D.
În aceeași măsură, constănțenii au nevoie de un spital de pediatrie și de acces la logistică și echipamente medicale performante. Nu în ultimul rând, susțin că trebuie să sprijinim, să reevaluăm și să recunoaștem rolul esențial al medicilor de familie în cadrul sistemului regional și național de sănătate, ca temelie a unui sistem sanitar complet, modern și eficient”, a conchis Stelian Ion.
 

Citește și:

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

Bogdan Huțucă „PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția Spitalului Regional”


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii