Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteză interviu online cu Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL „Sunt pregătit să declanşez, oricând, o campanie de suspendare a lui Mazăre!"

ro

04 Aug, 2012 02:12 2939 Marime text
07_sinteza_Gigi_Chiru.jpgE vremea referendumurilor. După suspendarea preşedintelui, când va avea loc şi primul referendum pentru demiterea unui primar? PDL Constanţa are antecedente, având în vedere că în urmă cu un an a iniţiat o campanie de strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului. Cât de actuală mai este o astfel de temă pentru PDL în raport cu primarul Constanţei, Radu Mazăre, care au fost plusurile şi minusurile celor două scrutine electorale din mandatul de preşedinte al lui Christian Gigi Chiru şi care sunt PDL-iştii care vor merge în Parlament am aflat la Interviu Online.

CGC despre decizia CCR: „Vom aştepta să fie actualizate listele permanente şi în final decizia finală a Curţii de invalidare a referendumului. Este o procedură destul de complicată, dar din experienţa anterioară actualizarea listelor nu a modificat mai mult de un procent numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele permanente. De asemenea, cred că primarul Sibiului atenţionează USL că primarii din România nu sunt dispuşi să actualizeze listele făcând o verificare la sânge a cetăţenilor cu drept de vot, pentru că acest lucru ar fi în dezavantajul acestora la alegerile locale".

CGC despre o demisie asumată de Traian Băsescu: „Cred că preşedintele suspendat Traian Băsescu este conştient de faptul că, mai mult ca niciodată, va trebui să se lupte pentru salvarea statului de drept şi pentru depăşirea crizei politice în care România a fost aruncată. Va trebui să aştepte invalidarea referendumului, să-şi preia atribuţiile şi să repare tot ce s-a stricat în ultima vreme".

„În PDL vor exista modificări de garnitură, sunt vizate organizaţiile care nu au reuşit să se echilibreze"

CGC despre referendum: „În ceea ce priveşte felul în care au răspuns colegii mei provocării de diminuare a fraudei electorale, cred că s-au implicat şi au făcut eforturi, dar întotdeauna este loc de mai bine. Întotdeauna, după o campanie electorală, toate partidele mari procedează la analize care vizează activitatea şi rezultatele organizaţiilor. Aceste analize au rolul să ne arate unde scârţâie activitatea şi eventual felul în care putem să eficientizăm rezultatele obţinute. Vor exista schimbări de garnitură, sunt vizate organizaţiile care nu au reuşit să se echilibreze şi preşedinţii care sunt de prea multă vreme în această funcţie".

CGC despre suspendarea lui Mazăre: „Sunt pregătit să declanşez în orice moment o nouă campanie de suspendare a primarului, dar acest lucru se va întâmpla atunci când cetăţenii Constanţei îmi vor solicita acest lucru".

CGC despre alegerile locale: „Sincer, foarte multe nu am să-mi reproşez. Probabil trebuia să dau o mai mare atenţie securizării secţiilor de votare. În rest, mulţumesc încă o dată celor care m-au susţinut, dar şi echipei din spatele meu. În ceea ce priveşte candidatura, sunt sigur ca experienţa anterioară ne va folosi tuturor. Punctual, anumitor colegi am a le reproşa foarte multe lucruri, dar toate acestea se vor întâmpla în interiorul organizaţiei.

Interviul integral îl puteţi citi AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • make 04 Aug, 2012 10:03 Odata ce a fost ales cu o majoritate covarsitoare , cine crezi ca ar vota suspendarea? Of...daca ar durea...