Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silviu Coșa află astăzi dacă rămâne prefect al județului Constanța!

ro

01 Feb, 2021 10:18 4078 Marime text
În această după amiază, după ședința de plen are loc ședința Coaliției cu privire la repartizarea posturilor de prefecți și subprefecți la nivel național.

La Constanța, atât PNL, cât și USR își dispută postul de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Dacă formațiunile politice nu se vor înțelege, posturile urmează să fie repartizate prin tragere la sorți.  Noutatea acestei ședințe de negociere este că posturile se vor împărți, afirmă președintele USR Constanța, Remus Negoi. Astfel, dacă o formațiune va avea postul de prefect, cealalte, îi va reveni cel de subprefect.

Ultimele întâlniri ale Coaliției pe acest subiect s-au blocat, după ce, atât PNL, cât și UDMR și-au disputat posturile de la nivelul Prefecturii Bihor. 

Vă reamintim, Guvernul a aprobat săptămâna trecută Ordonanţa de modificare a statutului prefecților și subprefecților. Actul normativ prevede că acestea sunt funcții de demnitate publică şi astfel, prefecţii şi subprefecţii vor fi numiţi de partidele aflate la guvernare. Acestia își vor păstra calitatea de înalţi funcționari publici pentru o perioadă de 30 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței şi apoi statutul lor se va conforma noilor reglementări.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii