Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:23 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul USR, Remus Negoi cere informații despre sediile și chiriile reprezentanțelor și filialelor ICR

ro

06 Jan, 2023 14:40 1695 Marime text
Deoarece, MAE refuză să răspundă de 60 de zile la interpelarea USR privind sediile și chiriile aferente reprezentanțelor și filialelor ICR, parlamentarii USR Cosette Chichirău și Remus Negoi au depus vineri, 6 ianuarie, o solicitare în baza Legii 544 adresată ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și directorului Institutului Cultural Român (ICR), Liviu Jicman, prin care cer, a doua oară, informații despre sediile și chiriile aferente reprezentanțelor și filialelor ICR.

Cea de-a doua solicitare vine în condițiile în care au trecut aproape 60 de zile de la interpelarea celor doi parlamentari USR către Ministerul Afacerilor Externe, prin care cereau aceste informații. Răspunsul ar fi trebuit să vină în maximum 30 de zile.

Totul, în contextul scandalului iscat în jurul șefei ICR Londra, Catinca Maria Nistor, pentru apartamentul căreia statul român plătește 6.500 de lire sterline chirie lunară.

Este inadmisibil ca un minister, în speță cel al Afacerilor Externe, să fie atât de arogant! MAE plătește de la bugetul de stat chiriile sediilor și spațiilor de locuit pentru reprezentanțele și filialele ICR și pentru personalul aferent acestora. Informațiile solicitate de noi sunt informații cu caracter public, pe care MAE trebuia să ni le ofere într-un timp scurt”, a declarat senatorul USR Remus Negoi.

Conform informațiilor făcute publice de jurnaliștii de la Libertatea, statul român va achita în continuare chiria lunară de 6.500 de lire, pentru că MAE nu poate rezilia contractul.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii