Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:07 31 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Ștefan Mihu a adresat o interpelare Ministrului Sănătății “M-aș fi așteptat ca persoanelor în vârstă să le fie distribuite în mod prioritar măști și mănuși de protecție”

ro

22 Apr, 2020 00:00 2529 Marime text

Opinia publică a fost literalmente bulversată de unele alegații stupefiante, care au circulat insistent în spațiul public cu privire la ideea unei carantinari forțate a persoanelor vârstnice, infectate sau nu cu COVID 19, în numele unei pretinse siguranțe sanitare.

“M-aș fi așteptat, de exemplu, ca persoanelor în vârstă să le fie distribuite, în mod prioritar și/sau la prețuri subvenționate, măști și mănuși de protecție, să fie întrebate dacă au sau nu ce să pună pe masă, dacă dispun de banii necesari pentru cumpararea de medicamente sau, poate, să le fie asigurat, măcar, accesul cu prioritate la cozile din supermarketuri și farmacii. Vorbim despre un segment de cetățeni reprezentând circa 20-25% din populație și despre un interval orar în care mătușile, unchii și bunicii noștri, trebuie să dovedeasca adevărate virtuți sportive : să aștepte la mijloacele de transport în comun, să stea la cozi în piețe, supermarketuri sau farmacii și, de ce nu, la cabinete medicale, pentru că, de la o anumită vârstă, cam ai nevoie și de așa ceva ! Domnule ministru, în unele intervenții pe care le-ați avut ați negat paternitatea alegațiilor aberante referitoare la carantinarea forțată a persoanelor vârstnice! Consider, însă, că în raport cu emoția colectivă cu totul deosebită și tulburarea adâncă generate în societatea românească de simpla vehiculare a unor asemenea aserțiuni, cu trimitere la practici reprobabile și vremuri de mult apuse, nu este, nici pe departe, suficientă! Pe cale de consecință, vă adresez solicitarea ca instituția pe care o reprezentați să clarifice și să infirme în mod oficial alegațiile respective”, susține senatorul social-democrat în interpelarea adresată Ministrului Sănătății cu privire la propunerea carantinării persoanelor vârstnice.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii