Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:43 30 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul PSD Mihu, îngrijorat de situaţia sportului românesc, după ce a urmărit din fotoliu Jocurile Olimpice de Iarnă. Iată ce i-a scris premierului!

ro

28 Feb, 2018 00:00 1204 Marime text
Senatorul PSD Constanţa Ştefan Mihu a trimis o interpelare prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, şi ministrului Tineretului şi Sporturilor, Ioana Brad, în care îşi manifestă îngrijorarea faţă de situaţia sportului românesc, cu precădere a sporturilor de iarnă. În interpelare, senatorul constănţean semnalează progresul insuficient în amenajarea pârtiilor de ski şi a patinoarelor artificiale necesare sportivilor români de performanţă.
 
Mihu spune că a urmărit cu interes Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, găzduite de Coreea de Sud, dar a fost deosebit de dezamăgit să constate prestaţia cu totul neconvingătoare şi mult sub aşteptări a lotului de sportivi români care au făcut deplasarea în Coreea de Sud.
 
„Dincolo de elementele obiective, incontestabile, constatăm cu regret situaţia dezastruoasă a sportului românesc, în general, şi a sporturilor de iarnă din România, în particular. În ţara noastră există un număr extrem de redus de patinoare artificiale care să ofere condiţii corespunzătoare de pregătire / antrenament tinerilor, puţini la număr, din păcate, care se decid să urmeze o carieră sportivă în domeniu. Cu titlu de exemplu, în întreaga ţară există de câteva zeci de ori mai puţine patinoare artificiale decât există în Cehia, într-un singur oraş, capitala - Praga. În plus, atunci când exista un asemenea patinoar artificial - a se vedea cazul patinoarului Flamaropol, din capitală -, el se află în renovare de ani buni, astfel încât patinatorii noştri sunt nevoiţi să se antreneze pe la malluri, atunci când acestea dispun de patinoare artificiale. Pârtia de bob de la Sinaia, construită în urmă cu mulţi ani şi ale cărei existenţă şi funcţionare au permis unor generaţii întregi de boberi români să se afirme pe plan european şi internaţional, zace şi în momentul de faţă în paragină“, a scris Mihu în interpelarea sa.
 
Senatorul Mihu atrage atenţia asupra importanţei promovării sportului în rândul tinerilor şi solicită executivului măsuri concrete de sprijinire şi revitalizare a sportului românesc.

Ti-a placut articolul?

Comentarii