Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul Negoi acuză Puterea încearcă să oprească ONG-urile să mai apere în instanță interesul public

ro

21 Feb, 2023 12:42 1203 Marime text


Legea  857/2022  este o mare ticăloșie pentru democrație și pentru România, susține senatorul USR de Constanța, Remus Negoi.
Prin această lege se respinge accesul liber la justiţie al ONG-urilor, iar  acestea nu vor mai putea formula acţiuni în instanţă având ca obiect controlul de legalitate asupra unui act adminsitrativ decât în anumite condiţii, printre care şi plata unei cauţiuni de 1% din valoarea investiţiei vizate de actul administrativ atacat, dar nu mai multe de 50.000 lei.
 
„Practic, asociațiile nu vor mai putea da în judecată poluatorii, rechinii imobiliari sau, autoritățile care fac ticăloșii.
 
CES reţine că proiectul este abuziv şi anulează funcţia ONG-urilor de a acţiona în cazul încălcării de către stat a unor drepturi fundamentale. De asemenea, se încalcă dreptul constituţional la asociere prin impunerea unor condiţii pentru calitatea de membru al ONG-urilor.
 
Nu este prima oară când PNL și PSD încearcă să reducă puterea ONG-urilor în ceea ce privește apărarea interesului public.

USR și Forța Dreptei au atacat la CCR, la finalul anului trecut, o inițiativă PNL care favorizează mafia imobiliară și limitează opțiunile ONG-urilor de contestare a actelor de urbanism. Sesizarea va fi dezbătută pe 22 februarie", a anunțat senatorul USR de Constanța, Remus Negoi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii