Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a predat lucrarea pentru reabilitarea tunelului CFR, linia Palas - Port Vechi

ro

19 Nov, 2011 01:00 4220 Marime text
10_tunel_tunel_port_016.jpgDupă mai multe încercări de reabilitare a tunelului CFR, linia Palas - Port Vechi Constanţa, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a reuşit să dea singurei firme care a participat la această licitaţie contractul de „consolidare şi asigurare scurgere ape tunel CF km 224+670/225+160". Societatea câştigătoare este Sopmet SA şi a mai câştigat în 2010 un contract asemănător, pentru proiectarea şi execuţia reparaţiei tunelului pasaj inferior km 224+883 linia 800 Bucureşti - Constanţa. Valoarea totală a contractului predat este de 1.191.112,97 de lei fără TVA. Prezentul contract a fost încheiat pe 2 noiembrie.

În plus, în luna iulie a acestui an, asocierea SC Bridge Consult SRL - SC Geodor Proiect SRL - SC ISPCF SA Bucureşti a câştigat expertizarea tehnică şi proiectarea pentru lucrarea proaspăt predată.

Inaugurat în urmă cu o sută de ani, tunelul care trece pe sub bulevardul 1 Mai, unde în trecut funcţiona linia CF Palas Constanţa - Port Vechi, a fost folosit până în urmă cu câţiva ani buni, însă a fost lăsat pradă hoţilor de fier vechi care au furat tot ce au putut.

Societatea câştigătoare este administrată de Ion Dan Dinescu şi are sediul în capitală. Firma a efectuat numeroase lucrări care vizau reparaţii la diferite tunele şi poduri aparţinând Companiei de Căi Ferate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii