S-a atins deja cvorumul în cadrul referendumului intern al USR. La Constanţa vor vota până duminică 80 la sută dintre membri
Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:49 18 08 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a atins deja cvorumul în cadrul referendumului intern al USR. La Constanţa vor vota până duminică 80 la sută dintre membri

ro

10 Aug, 2017 00:00 1097 Marime text
Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a anunţat că la referendumul intern privind poziţionarea partidului faţă de iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru redefinirea familiei au votat deja 950 de persoane, fiind atins cvorumul. 

„Referendumul a început luni dimineaţă, la ora 0.00, şi se va încheia duminică, la ora 24.00. În momentul de faţă, vă pot da o veste interesantă: s-a atins deja pragul de cvorum, avem peste 950 de persoane care şi-au exprimat deja votul, deci am trecut de 52%, ceea ce e un mesaj foarte bun. Suntem deja la jumătatea intervalului şi, iată, cvorumul a fost deja atins. E un element valoros. Mecanismul de vot se face printr-o platformă publică internaţională care asigură secretul complet al votului. Tot ceea ce putem să vedem este numărul de persoane care şi-au exprimat votul, rezultatul îl vom şti cu toţii duminică, după ora 24.00“, a spus Barna. 

Cei aproximativ 1.800 de membri USR au de răspuns la două întrebări:
1. „Susţineţi ca USR să aibă o poziţie ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?“ Variante de răspuns: DA / NU.  
2. „Cum trebuie să se poziţioneze USR ca partid pe tema referendumului Coaliţiei pentru Familie?“ Variante de răspuns: PRO / CONTRA.
 
Referendumul intern din USR se desfăşoară electronic, fiecare membru primind un user şi o parolă cu care se va conecta la un sistem securizat, unde va putea vota o singură dată, fără posibilitatea de a reveni asupra deciziei exprimate.
 
Pentru a produce efecte, referendumul va trebui validat de conducerea centrală a USR, Biroul Politic. Dacă această formalitate va fi îndeplinită, se va organiza şi congresul pentru alegerea unui nou preşedinte al USR, ca urmare a demisiei lui Nicuşor Dan. 
 
Preşedintele USR Constanţa, Remus Eugen Negoi, a precizat că vineri, în cadrul unei şedinţe de Birou Judeţean, se va realiza o centralizare a votului din filiala Constanţa. „Până duminică, sperăm ca cel puţin 80% dintre membri să participe la referendum, în condiţiile în care formaţiunea noastră politică este promotoarea votului masiv“, a adăugat Remus Negoi.
 
La rândul său, deputatul USR de Constanţa Cristian Stelian Ion a declarat că va vota până la sfârşitul săptămânii. Aceeaşi poziţie a avut-o şi senatorul filialei constănţene a USR Ramona Dinu. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii