Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezerviştii Militari, sărbătoriţi cu fast la Prefectură Palaz le-a oferit diplome de excelenţă pentru viaţa dedicata serviciului militar (galerie foto)

ro

01 Jun, 2011 00:00 3341 Marime text

dscf1868_.jpgCu prilejul Zilei Rezervistului Militar, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a organizat, azi, o festivitate dedicată cadrelor militare în rezervă si în retragere din judetul Constanţa. În parcul din interiorul Prefecturii, dar şi laintrarea în Sala Remus Opreanu, unde a avut loc festivitatea, cei prezenţi au fost întâmpinaţi de fanfara militară. 

Ca si anul trecut, au fost acordate diplome de excelenţă. Cei care au primit diplomele din mâna prefectului, plini de emoţie sunt: General locotenent (r) Constantin Zeca, Viceamiral (r) Constantin Iordache, Contraamiral de flotilă (r) Aurel Constantin, General maior (r) Năstase Buriu, Comandor inginer (r) Ion Dumitrescu, Comandor(r) Gheorghe Roiu,Colonel (r) Ion Şurcă, Maistru militar principal (r) Ion Banu si Maistru militar principal Dumitru Isac. Prefectul Claudiu Palaz i-a amintit şi pe cei care, anul trecut, la prima sarbatorire a rezerviştilor din Constanţa, au primit din partea instituţiei diplome de recunoaştere a valorilor pe care aceştia le-au promovat în anii cât au slujit patria. De asemenea, prefectul le-a urat sănătate acestora iar în cinstea lor şi a celor peste 200 de invitaţi, majoritatea cadre militare, a oferit o mică recepţie. Surpriza însă nu a fost numai aceasta: instrumentişti deosebiţi i-au încântat cu muzică clasică, dar şi uşoară pe aceştia.   

Printre invitaţi a fost şi Ionuţ Cristea, cel care a devenit primul român absolvent al Academiei Gărzii de Coastă din America şi care a primit felicitări din partea liderului de la Casa Albă, Barack Obama. "Sper să aplic în România în practică ceea ce am învăţat la Academia Gărzii de Coastă", a spus Ionuţ Cristea care va fi înrolat în Poliţia Română de Frontieră în viitoarea structură constituită care va fi Garda de Caoastă. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cetateanul 01 Jun, 2011 20:17 nu va e usine cu iordache care alerga in LIceul Militar de Marina sa prinda elevii care nu se uitau la Congresul PCR? si cu restul la fel, exceptand baietii astia tineri!
  • speranta 01 Jun, 2011 13:52 D-le prefect aveţi o evidenţă a persoanelor din jud. Constanţa care au primit importante distincţii in ţara sau în străinătate pentru merite deosebite ? Chiar daca nu sunt militari ar merita si ei o vorba buna din partea autoritatilor locale măcar să îi cunoască şi pe ei constănţenii.
  • metin cerchez 01 Jun, 2011 11:44 nu scrie in spate-sint coruptul care in calitate de sef juridic la primarie am dat imobile lui ciote cus dan cornel gica slabu george despina si dna-daniel morar tace- la fel sri dga dgipi-grup infractional-al quida la constanta-palaz nu mergea in instanta la 2 termen consecutive si primaria pierdea procesele
  • angajatii lui palas 01 Jun, 2011 09:42 DA-NE BANII BAI ZD-R-EA-N-TA, DACA TOT TE DAI MARE! DUPA CE NE-AI SCAZUT SALARIILE LA 500 DE RON LA TOTI, NICI MACAR NU NE-AI MAI PLATIT DIN MARTIE....