Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:28 19 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Punct şi de la capăt Cine contează în alegerile pentru Primăria Mangalia?

ro

18 Jun, 2012 01:00 1684 Marime text
montaj2.jpgDecizia Biroului Electoral Central (BEC) de anulare a alegerilor locale din 10 iunie de la Mangalia înseamnă debutul unei noi competiţii. Menţionăm că decizia BEC a fost publicată pe 15 iunie, dar motivarea oficială nu a fost încă dată publicităţii.

Hotărârea BEC schimbă însă lucrurile în municipiul Mangalia, căci dacă la scrutinul din 10 iunie în cursă erau 11 candidaţi, acum au rămas zece. În plus, nu este exclus ca o parte dintre aceştia să se retragă.

Cei care au rămas în competiţie sunt democrat-liberalul Zanfir Iorguş, Adrian Cîrlescu (PRM), Marian Dorner (PV), Marian Ciocîia (PP-DD), Vasile Moldovan (PER) şi independenţii Marin Oprea, Ion Niculescu, Marios Thiera Cotlet, Teodor Munteanu şi Cristian Radu.

Social-democratul Claudiu Tusac a anunţat, vineri, retragerea sa din campanie, dar şi faptul că îl va susţine, pe 24 iunie, pe Cristian Radu.

Candidaţii care (mai) contează, de fapt, în această campanie sunt deputatul PDL Zanfir Iorguş şi independentul Cristian Radu, actual candidat susţinut de USL. Lupta se va da între aceştia, ceilalţi aspiranţi la mandatul de primar al celei mai importante localităţi din sudul litoralului necontând decât în măsura în care dinamizează scrutinul.

De altfel, potrivit procentelor obţinute în alegerile din 10 iunie, considerate de BEC ca fiind rezultatul unei fraude, cei doi competitori s-au clasat pe locurile I şi II.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alin 18 Jun, 2012 01:26 Asta este aiurea in Romania..declara ca este frauda..inseamna ca cel care a castigat a fraudat nu?pt ca daca frauda cel care a pierdut...adica a si fraudat a si pierdut..nu mai anula nimeni rezultatul.Dar un om simplu gandeste asa..a fraudat Iorgus..a castigat...Radu a facut reclamatia..BEC a anulat..inseamna ca Radu a avut dovezi..in consecinta: daca a avut dovezi Radu sau altcineva..de ce ar mai avea dreptul sa candideze Iorgus?nu sunt din Mangalia dar intreb.