Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protestatarii sunt invitaţi să se alăture USR, dar cu anumite condiţii! Audienţe şi primul contact cu Parlamentul!

ro

10 Mar, 2017 00:00 1581 Marime text
USR Filiala Constanţa i-a invitat pe constănţenii care au participat la protestele de stradă antiguvernamentale din luna februarie la o discuţie la sediul formaţiunii.
„În luna februarie, povestea democraţiei în România s-a scris în stradă. Voi aţi protestat în stradă împotriva ordonanţei care favoriza penalii, noi, USR, am dus protestul şi mesajele voastre în Parlament. Şi noi, şi voi ne dorim o guvernare în interesul cetăţenilor, nu al unei găşti, şi soluţii pentru o Românie modernă, în care copiii noştri să-şi croiască un viitor. Haideţi să ne cunoaştem mai bine!“, transmite preşedintele USR Constanţa, deputatul Stelian Cristian Ion.
 
La rândul său, senatorul USR Ramona Dinu a precizat că şi membri ai Uniunii Salvaţi România au participat la proteste în calitate de cetăţeni, tocmai pentru că au sesizat gravitatea situaţiei.
 
Logica acestei întâlniri este simplă: USR vrea membri noi, însă va păstra criteriile de aderare la formaţiune, principala condiţie pentru cei care vor să se înscrie fiind aceea de a nu mai fi făcut politică la nivel înalt în alte formaţiuni. „Vrem ca, prin aceste întâlniri, să învăţăm la modul metodic care ne sunt drepturile“, a adăugat senatoarea, ieri, într-o conferinţă de presă.
 
Pe această cale, parlamentarii USR îi invită pe constănţeni la audienţe în fiecare vineri şi sâmbătă, la sediul de pe bulevardul Mamaia nr. 237, etaj 1. Deputatul Stelian Cristian Ion susţine audienţe vinerea, între 12.00 şi 14.00, iar senatorul Ramona Dinu, vinerea, de la 16.00 la 18.00, şi sâmbăta, de la 8.00 la 10.00.

Primele trei luni în Parlamentul României

Parlamentarii USR de Constanţa se află la primul mandat în Parlament. Tocmai din acest motiv, trebuie să le acordăm clemenţă, primele trei luni din mandat fiind dedicate mai mult acomodării cu regulamentele comisiilor şi plenului, dar şi instrumentelor de control parlamentar.
 
Cu toate acestea, parlamentarii USR au avut în atenţie câteva proiecte importante. Primul - bugetul de stat, proiectul şoselei de coastă, care, în opinia lor, ar trebui retrimis la comisii, reintroducerea sistemului de vot prin intermediul cartelor. În plan local, USR a demarat procedura prealabilă pentru acţionarea în judecată a Consiliului Local, care a adoptat o hotărâre prin care cetăţenilor sau reprezentanţilor acestora li se interzice dreptul la cuvânt în şedinţele de CLM. Pentru rezolvarea acestei chestiuni de pe plan local, deputatul Stelian Cristian Ion a cerut o „mână“ de ajutor de la colegul său Robert Turcescu, de la PMP, după ce membrii formaţiunii au votat alături de PSD pentru a „pune pumnul în gură“ constănţenilor.
 
În ceea ce priveşte Legea spaţiilor verzi, deputatul Stelian Cristian Ion lucrează pentru abrogarea literei 9 din articolul 18, potrivit căreia „terenurile înscrise în cartea funciară ca fiind în categoria curţi-construcţii, terenuri ce se află în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice, nu pot fi inventariate sau declarate ca spaţii verzi, în sensul legii, decât după îndeplinirea procedurii de expropriere conform legislaţiei în domeniu“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii