Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Razie de amploare a polițiștilor și jandarmilor în județul Constanța! Au fost aplicate mai multe amenzi (GALERIE FOTO)

ro

09 Mar, 2024 15:53 686 Marime text
Sursa foto: IPJ ConstanțaÎn perioada 8 - 9 martie a.c.,  aproximativ 360 de polițiști au acționat, în județul Constanța, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, desfășurarea unui trafic rutier în siguranță și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.
 
Potrivit IPJ Constanța, au fost desfășurate, în sistem integrat cu jandarmii, peste 70 de acțiuni, în localitățile din județ.
 
Au fost legitimate peste 500 de persoane și au fost verificate aproximativ 300 de vehicule.
 

„Totodată, 46 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest și 21 cu aparatele din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezență a substanțelor psihoactive.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 256 de sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, la O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dar și pentru alte abateri.
 
Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 143.000 de lei.
 
De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 19 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Constanța.

 
Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.
 

„Astfel, la data de 8 martie a.c., în jurul orei 16.20, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 58 de ani, care a condus un utilaj agricol, pe strada Fabricii din satul Râmnicu de Jos, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.


 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge“ - au mai menționat reprezentanții IPJ Constanța.

 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Citește și:

Acțiune a polițiștilor în apropierea școlilor din Constanța. Au fost aplicate amenzi
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii