Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:29 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte de milioane de euro Comuna Costineşti se reinventează (galerie foto)

ro

28 May, 2012 01:17 2647 Marime text
cap_5.jpgDe când a devenit comună, în mai 1999, printr-o Hotărâre de Guvern, localitatea constănţeană Costineşti a cunoscut o dezvoltare constantă. În doar câţiva ani, „staţiunea tineretului", aşa cum e supranumit Costineştiul, a „îmbrăcat" haine noi: străzi asfaltate, o reţea de alimentare cu apă extinsă şi blocuri noi. Aşadar, o destinaţie turistică agreabilă, liniştită pentru cei veniţi aici pentru odihnă, dar suficient de agitată, îndeosebi după lăsarea serii, pentru tineri.

În Costineşti, despre proiecte nu se vorbeşte la timpul trecut, ci întotdeauna la prezent. Fiindcă se lucrează mereu, comuna de dezvoltă, se modernizează. Astfel, potrivit explicaţiilor primarului Traian Cristea, candidat din partea PNL la un nou mandat la conducerea administraţiei locale, unul dintre proiectele aproape de finalizare este, zilele acestea, cel al montării pavelelor. Iniţiativa este finanţată din bugetul local, valoarea sa ajungând la 52.000 de lei. Este vorba, deocamdată, de strada Tineretului - 1,2 kilometri. Execuţia lucrărilor a demarat pe 18 mai şi se finalizează, cel mai probabil, astăzi.

8,2 kilometri de drum nou

Un alt proiect la care administraţia publică locală din Costineşti lucrează în această perioadă este cel de asfaltare şi montare de borduri. Este vorba despre un proiect derulat cu fonduri europene, în urma aplicării pe Măsura 322. Conform spuselor primarului Traian Cristea, în acest proiect au fost cuprinşi 8,2 kilometri de drum. Lucrările au început în primăvara acestui an, mai exact în luna martie, şi se estimează că vor fi finalizate la sfârşitul lunii august. În cadrul proiectului au fost incluse strada Mânăstirii, (2,2 km, până la hotarul cu 23 August), strada Traian Vuia, străzile Aurel Vlaicu, Henri Coandă, Emil Costinescu şi Portului. De asemenea, în cadrul proiectului a fost cuprins şi drumul care leagă Costineşti de „Mănăstirea Sfânta Elena de la mare".

Nu mai puţin important este că acest proiect presupune şi construcţia unui after school (pentru care se toarnă deja placa), dar şi amenajarea unui punct arheologic. Valoarea totală a proiectului ajunge la 2,4 milioane de euro.

Reţeaua de alimentare cu apă se extinde

Reţeaua de alimentare cu apă din localitate reprezintă şi ea o prioritate pentru actuala administraţie publică locală. Astfel, prin implementarea unui proiect derulat pe Ordonanţa 577, reţeaua va fi extinsă cu 1,6 kilometri. Pe lângă extinderea reţelei de alimentare cu apă, proiectul prevede şi pietruirea şi asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri din cartierul tinerilor căsătoriţi. Nu în ultimul rând, în Costineşti se lucrează în prezent şi la un nou bloc ANL, cu 24 de apartamente.

Ti-a placut articolul?

Comentarii