Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:44 30 05 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect USR, adoptat de Parlament. Deșeurile vor fi colectate selectiv în școli

ro

03 Oct, 2019 00:00 1408 Marime text

Proiectul de lege inițiat de USR, susținut de peste 50 de parlamentari din toate partidele, referitor la colectarea selectivă a deșeurilor a fost adoptat, de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională.


Proiectul de modificare și completare a Legii nr. 132/2010 privind colectarea selectivă a deșeurilor în instituțiile publice a primit 238 de voturi „pentru” și niciun vot „împotrivă”.
Este vorba despre modificarea cadrului normativ în sensul transferării atribuțiilor privind achiziționarea și dotarea unităților școlare cu recipiente pentru colectarea selectivă a deșeurilor de la nivelul conducerii unităților de învățământ către autoritățile locale.


În acest fel, primarii vor fi obligați să ia măsuri astfel încât în fiecare sală de clasă, laborator, cabinet, bibliotecă sau sală de sport să existe coşuri de gunoi colorate şi inscripţionate corespunzător pentru selectarea pe categorii a deşeurilor rezultate în urma activităţilor elevilor şi/sau profesorilor și pentru reciclarea selectivă.
România este pe penultimul loc în Europa în privința reciclării: doar 13% dintre deșeurile colectate sunt reciclate. Aceasta în condițiile în care România și-a asumat, odată cu aderarea la Uniunea Europeană, că va ajunge în 2020 la o cotă de reciclare de cel puțin 50% din hârtia, metalele, sticlele și materialele plastice provenite din deșeuri menajere.


Pentru nerespectarea acestui angajament, România riscă sancțiuni din partea Comisiei Europene de 200.000 de euro/zi.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii