Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege PNL vrea interzicerea sponsorizării de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc a programelor televizate pentru copii

ro

12 Nov, 2023 10:54 727 Marime text



Deputatul Marian Crușoveanu susține iniţiativa PNL prin care se interzice, sponsorizarea, de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc, a programelor televizate pentru copii.

„Am susținut iniţiativa legislativă a PNL, prin care se interzice, prin lege, sponsorizarea, de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc, a programelor televizate pentru copii.

Proiectul de lege prevede următoarele: în cadrul programelor televizate pentru copii este interzisă sponsorizarea acestora, de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc, sau reclama la jocurile de noroc, inclusiv cele online, la băuturile energizante sau la cele alcoolice, la produsele din tutun, implicit vaping, precum şi la alte tipuri de publicitate care dăunează dezvoltării fizice sau morale a minorilor".

Consider că prin această reglementare legislativă, protejăm copiii de excesul de reclame destinate să promoveze vicii în rândul minorilor, care pot avea influențe nedorite sau cu potențial dăunător asupra dezvoltării acestora.

În același timp, astfel de materiale publicitare nu au ce căuta în programele destinate copiilor, pentru că este mai mult decât inadecvat, poate chiar o anomalie. Ca și părinte, spun că acest proiect de lege va fi benefic pentru toți părinții care își doresc pentru copiii lor un mediu sigur și protejat," a precizat Marian Crușoveanu, deputat PNL Constanța. 

Citește și:

Ce spune președintele PNL Bogdan Huţucă despre decizia de revocare din funcție a secretarului general, Robert Boroianu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii