Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege Deputatul Cristina Rizea vrea instituirea unui sistem de plasament pentru persoane vârstnice în familii

ro

13 Sep, 2023 13:18 797 Marime text



Deputata de Constanța,  Cristina Rizea a elaborat un proiect care oferă posibilitatea plasamentului persoanelor vârstnice în familii, similar cu sistemul de plasament pentru minori. Astfel, familiile care doresc să îngrijească persoane vârstnice vor avea posibilitatea să le ia în plasament, oferindu-le astfel un mediu familial, cald și stabil.

La începutul verii, România a fost gazda unor evenimente dureroase din azilele pentru vârstnici de la Voluntari. Aceste realități crunte au fost descoperite ulterior și în alte județe din România.

„Aceste eveimente m-au determinat ca împreună cu echipa mea dedicată din cabinetul parlamentar, să lucrăm asiduu pe durata vacanței parlamentare la un serviciu social alternativ. Proiectul nostru are ca obiectiv crearea unui mediu în care persoanele vârstnice să se simtă ca într-o familie, beneficiind de toată îngrijirea și afecțiunea de care au nevoie pentru a-și trăi anii în liniște și demnitate”, a declarat Cristina Rizea.

Săptămâna trecută, după începerea noii sesiuni parlamentare, deputata de Constanța a primit invitația de a discuta detaliile acestui proiect cu experții de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Împreună cu aceștia, a finalizat un act normativ care reflectă viziunea comună a deputatei și Ministerului asupra unui serviciu social de tip familial pentru vârstnici.

„Vreau să îi mulțumesc Simonei Bucura-Oprescu, Ministra Muncii, pentru deschiderea de care a dat dovadă. Îmi doresc ca această inițiativă să schimbe în bine viețile celor în vârstă, rămași singuri și fără ajutor”, a subliniat deputata de Constanța.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Citește și:

Deputatul Cristina Rizea „Proiectul Trenul Metropolitan Constanța se apropie de implementare“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii