Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege al deputatului PSD de Constanţa Cristina Dumitrache care va reglementa statutul moașelor din România

ro

10 Jul, 2021 00:00 2624 Marime text
⦁    Cristina Dumitrache a înregistrat la Parlament un proiect de lege care va reglementa activitatea și statutul moașelor din România
⦁    Deputatul social-democrat consideră că integrarea moașelor în sistemul sanitar, în domeniul sarcinii și al nașterii va putea duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale



Deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache a înregistrat la Parlament un proiect de lege care va reglementa statutul moașelor din România, un segment care în legislația actuală are multiple lacune.

"România are nevoie de reglementările prin care atribuțiile și exercitarea profesiei de moașă să fie bine stabilite iar ghidurile și protocoalele naționale să fie cât se poate de clare.

Integrarea moașelor în sistemul sanitar, în domeniul sarcinii și al nașterii va putea duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale, la creșterea ratei de nașteri naturale, la scăderea iminenței complicaților la naștere, la o mai bună monitorizare a sarcinii, nașterii și lăuziei.

Rolul acestui specialist este deci fundamental în serviciile de îngrijire materno-infantilă din România și îmi doresc ca din momentul în care va începe desfășurarea procesului legislativ, acest proiect să fie primit cu toată responsabilitatea și importanța", susține deputatul social-democrat constănțean.

În acest demers, Dumitrache le-a avut alături pe Ditta Depner, educator prenatal și Ani Crețu, jurnalist pro-activ în multe alte proiecte ce vizează drepturile pacienților.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Proiect de lege al deputatului PSD de Constanţa Cristina Dumitrache privind dreptul la o viaţă normală al persoanelor cu boala celiacă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii