Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul Congres extraordinar al AUR. George Simion a fost ales preşedinte al formaţiunii. Contracandidatul său, deputatul Aelenei, a obţinut 38 de voturi

ro

28 Mar, 2022 00:00 3130 Marime text
  • Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat ieri primul Congres extraordinar pentru alegerea noii conduceri, în baza modificărilor recente ale Statutului partidului
  • Pentru funcţia de preşedinte al AUR s-au înscris doi candidaţi - George Simion, cu moţiunea "România bogată: creştină şi democrată" şi Dănuţ Aelenei, deputat AUR de Constanța cu moţiunea "Mai multă democraţie"
  • George Simion a fost ales preşedinte unic al formaţiunii, cu 784 de voturi
  • Moţiunea contracandidatului său, Aelenei, a obţinut 38 de voturi
 

 
Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat ieri primul Congres extraordinar pentru alegerea noii conduceri, în baza modificărilor recente ale Statutului partidului.

La reuniunea care s-a desfăşurat în Sala "Alexandru Ioan Cuza" de la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12,00, au participat 867 de delegaţi cu drept de vot, din toate filialele judeţene şi de peste hotare.
 
Evenimentul a fost transmis online. Deşi au invitat presa, aceasta a fost lăsată la uşă, fiind un Congres cu uşile închise.


Delegaţii la Congres au dezbătut şi adoptat strategia şi tactica de viitor ale partidului, precum şi alte măsuri privitoare la activitatea formaţiunii.
În prezent, formaţiunea este condusă de copreşedinţii George Simion şi Claudiu Târziu, urmând ca la Congres să fie ales un singur preşedinte.
Pentru funcţia de preşedinte al AUR s-au înscris doi candidaţi - George Simion, cu moţiunea "România bogată: creştină şi democrată" şi Dănuţ Aelenei, deputat AUR de Constanța cu moţiunea "Mai multă democraţie".

Într-un clip-video postat pe Facebook, Simion a precizat că îşi asumă o moţiune în care AUR să dea ţării viitorul preşedinte al României.
Din echipa cu care candidează George Simion fac parte, printre alţii, Claudiu-Richard Târziu - preşedinte CNC, Sorin Lavric - preşedinte Senat AUR, Marius-Dorin Lulea - prim-vicepreşedinte, Cristian David - secretar general, precum şi Adrian-George Axinia, Dan Tanasă, Gianina Şerban, Raluca-Elena Amariei, Robert Alecu şi Valeriu Munteanu - vicepreşedinţi.

De asemenea, din echipa cu care candidează Dănuţ Aelenei fac parte, printre alţii, Andrei-Emil Dîrlău - preşedinte CNC, Vasile Sârbu - preşedinte Senat AUR, Nicolae Roman - secretar general, Ionuţ Neagu - prim-vicepreşedinte, precum şi Alexandru-Şerban Bologa - vicepreşedinte.

Pe lângă primul preşedinte al partidului şi noua structură de conducere, la Congresul extraordinar se mai votează noul program politic şi două rezoluţii - "Reîntregirea naţională a României" şi "Independenţa energetică a României şi respingerea agresiunii Federaţiei Ruse asupra Europei".
Totodată, delegaţii la Congres vor vota şi absorbţia a două partide locale: Iniţiativa Otopeniul Nostru (ION) şi Alianţa Naţională Alba (ANA).
 
George Simion a fost ales preşedinte unic al formaţiunii, cu 784 de voturi.


 
Moţiunea contracandidatului său, Dănuţ Aelenei, a obţinut 38 de voturi. Contracandidatul lui George Simion, deputatul Dănuţ Aelenei, a susţinut în cadrul Congresului că a decis să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului pentru a arăta electoratului AUR că formaţiunea respectă democraţia. „Am luat decizia de a candida din principiu, (...) Pentru a arăta faptul că AUR este un partid democratic, nu pentru a-l da jos pe George Simion care este de fapt locomotive acestui partid”, a transmis deputatul Dănuţ Aelenei.
 
Componența Biroului Național de Conducere (BNC) după numărarea voturilor:

1. George-Nicolae Simion – Președinte
2. Claudiu-Richard Târziu – Președinte CNC
3. Sorin Lavric – Președinte Senat AUR
4. Marius-Dorin Lulea – Prim-vicepreședinte
5. Cristian David – Secretar General
6. Daniel-Răzvan Biro – Secretar General-Adjunct
7. Ramona Lovin - Secretar General-Adjunct
8. Adrian-George Axinia - Vicepreședinte
9. Dan Tanasă - Vicepreședinte
10. Gianina Șerban - Vicepreședinte
11. Raluca-Elena Amariei - Vicepreședinte
12. Robert Alecu – Vicepreședinte
13. Valeriu Munteanu - Vicepreședinte
14. Ariadna-Elena Cîrligeanu – Membru
15. Darius Pop – Membru
16. Diana Enache – Membru
17. Lucian-Florin Pușcașu – Membru
18. Raluca-Maria Borta – Membru
19. Sorin-Titus Muncaciu - Membru

Membri supleanți  BNC:

1. Antonio Andrusceac
2. Ciprian-Titi Stoica
3. Daniel-Gheorghe Rusu
4. Dumitrina Mitrea
5. Georgel Badiu
6. Adela-Ioana Târziu-Grăjdeanu
7. Mihai-Bogdan Negoescu
8. Ringo Dămureanu
9. Rodica Boancă
10. Dumitru-Viorel Focșa
 
 
 
Precizări:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Deputatul Dănuț Aelenei va candida la Congresul AUR. Vrea să fie președintele partidului. Cine face parte de pe lista de susținători?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii