Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăriile din județ riscă să rămână fără finanțare Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța- “Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație”!

ro

08 Jul, 2020 00:00 3236 Marime text

  • În ultima ședință de Consiliu Județean, una cu scandal, consilierii județeni nu au mai repartizat banii atât de necesari pentru primăriile din județ

  • PNL a formulat un amendament, invocând faptul că banii se alocă discreționar, amendament care nu a trecut

  • Horia Țuțuianu a închis ședința după ce a anunțat că își retrage proiectele

  • Deputatul Bogdan Huțucă afirmă că președintele Consiliului Județean Constanța, a oprit într-un mod abuziv și ilegal, ședința de Consiliu Județean

 
Pe fondul disputelor politice, în ultima ședință, una cu scandal, consilierii județeni nu au mai repartizat banii atât de necesari pentru primăriile din județ.
PNL a formulat un amendament, invocând faptul că banii se alocă discreționar și  au dorit să corecteze  alocările către primării Țuțuianu s-a apărat afirmând că „la nivelul CJC există o comisie care analizează toate propunerile” și nu face el personal alocările.
Nemulțumit de situația creată la nivelul Consiliului Județean, liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă afirmă că :”Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a oprit, într-un mod abuziv și ilegal, ședința de Consiliu Județean. Acest lucru înseamnă că, în perioada următoare, va fi obligat să explice și oamenilor legii despre acest abuz. Să nu uităm că fostul său șef este astăzi în spatele gratiilor pentru o faptă similară, adică abuz în serviciu.
Este bine ca domnul de la Consiliul Județean să înțeleagă că fondurile instituției sunt un sprijin esențial pentru multe din primăriile din județul Constanța, care au făcut față cu greu în perioada pandemiei.
La Constanța, unii s-au obișnuit să joace rolul unor jupâni, iar banii publici să fie un fel de portofel al lor pentru cumpărare de funcții.
Este timpul să tăiem acest comportament discreționar al acestor oameni care, în loc să facă administrație, sunt interesați mai mult de scaunul lor și, în loc să vină în sprijinul primăriilor din județ, fac, mai degrabă, calcule politice. Aceste calcule politice mărunte înseamnă blocaj, pierdere de finanțări și, mai ales, condamnarea unor oameni nevinovați din județul Constanța, de către președintele Consiliului Județean, Horia Țuțuianu.
Este timpul ca acestor oameni lacomi din PSD să le arătăm că viitorul acestui județ este mai important decât scaunul lor. Respectul față de cetățeni și de banii publici ar trebui să fie o îndatorire pentru oricine ar fi președinte al CJ. Jocul mârșav practicat de domnii de la PSD ar trebui să ia sfârșit, pentru că asta arată că, electoral, șansele lor tind spre un procentaj cu cifra 1 în față.
Este timpul să oprim aceste abuzuri care, preț de două decenii, au întors județul nostru în Evul Mediu. Primăriile din Județul Constanța riscă să rămână fără finanțare, din cauza Consiliului Județean și a președintelui Consiliului Județean, în persoana domnului Țuțuianu. Pe această cale, aș vrea să reamintesc tuturor celor din Consiliul Județean că acordarea finanțărilor către primării nu este facultativă și nici discreționară. Este timpul ca ilegalitățile inițiate de continuatorul lui Nicușor Constantinescu să ia sfârșit”, apreciază liderul PNL Constanța.
 

Citește și:

S-a urlat ca pe stadion în sala Remus Opreanu. Lupta politică din Consiliul Județean Constanța a lasat localitățile fără bani (galerie foto)


LIVE TEXT Țuțuianu a pierdut frâiele CJC. PNL și PMP i-au dat ședința peste cap. În joc, banii pentru localități (galerie foto + video)

Municipiul Constanța, orașul Năvodari și comunele Valu lui Traian și Castelu, cei mai mulți bani pentru dezvoltare locală, infrastructură sau cofinanțări (documente)


Comunele Limanu și Ghindărești, cadorisite cu fonduri de Consiliul Județean. Banii vor fi investiți în reabilitarea unor drumuri (document)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii