Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:42 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarii incomozi, trimişi la plimbare Tătulescu, expulzat din PSD

ro

25 Apr, 2012 02:14 1877 Marime text
Saligny_Gabriel_Tatulescu_07.jpgGabriel Tătulescu a explicat ieri de ce a refuzat să mai fie membru PSD şi de ce crede el că a fost înlăturat din partid.

Primarul din Saligny, Gabriel Tătulescu, a demisionat luni seară din PSD. Şeful autorităţii locale a declarat că decizia de a renunţa la funcţia de preşedinte al PSD Saligny şi la calitatea de membru a formaţiunii politice a fost luată ca urmare a „respectului" şi „aprecierii" pe care i le-au arătat colegii în ultimele două luni prin refuzul de a mai discuta cu el. Tătulescu a precizat că nu mai vrea să aibă de-a face cu un partid de trădători, care i-a întors spatele fără să ofere nicio explicaţie şi fără a-l lăsa să-şi spună cuvântul şi care până-n ultimul moment i-a dat de înţeles că îi va susţine candidatura pentru câştigarea unui nou mandat la Primăria Saligny. „Până ieri, când am aflat că este propus candidat la alegerile din vară vicele în locul meu, partidul mi-a dat de înţeles că îmi susţine candidatura. Aveam formată şi o echipă compusă din 11 consilieri. O parte dintre ei completaseră deja declaraţiile şi semnaseră adeziunile", a afirmat Tătulescu.

PSD-ul tace mâlc, Tătulescu acuză

Amintim că luni seară, în cadrul unei şedinţe, conducerea Partidului Social Democrat Constanţa a anunţat candidaturile la funcţiile de primar în municipii, oraşe şi comune. La Saligny, PSD a decis să susţină candidatura viceprimarului Ion Beiu, şi nu a primarului în funcţie, Gabriel Tătulescu. De ce au decis membrii PSD înlăturarea lui Tătulescu şi de ce conducerea PSD a acceptat propunerea lor? La această întrebare am aflat doar răspunsul lui Tătulescu. „Eu nu am ţinut capul plecat, ca alţi colegi ai mei. Nu am ezitat niciodată să-mi fac cunoscută părerea, chiar şi atunci când aceasta i-a deranjat pe unii sau pe alţii. Am refuzat să fiu sluga partidului", a declarat Gabriel Tătulescu. Primarul a încheiat anul acesta cel de-al doilea mandat cu susţinerea PSD, şi susţine că nu înţelege decizia partidului care l-a consacrat, în condiţiile în care a fost un bun gospodar şi întotdeauna a adus pentru partid peste 50% din voturile localnicilor. Am încercat să obţinem o declaraţie privind retragerea susţinerii primarului Tătulescu şi susţinerea candidaturii lui Ion Beiu şi de la preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Nicuşor Constantinescu. În acest sens, i-am trimis pe telefonul mobil şi un mesaj text, însă preşedintele PSD nu ne-a oferit un răspuns. Dacă va dori să-şi exprime poziţia vizavi de cazul de la Saligny, noi o vom face publică.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dan 25 Apr, 2012 09:18 Este clar ca PSD-ul nu are nevoie de oameni gospodari care se pun in slujba comunitatii...