Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele AUR, George Simion „Nu am intrat în niciun Schengen, domnule Ciolacu. Trezirea!”

ro

28 Dec, 2023 17:57 1047 Marime text






 
  • Preşedintele AUR, George Simion, a declarat joi că România nu a intrat în spaţiul Schengen, iar premierul Marcel Ciolacu nu s-a făcut destul de respectat în faţa partenerilor externi pentru a impune respectarea tratatelor de aderare, conform Agerpres.

„Nu am intrat în niciun Schengen, domnule Ciolacu. Trezirea! Nu ştiu unde sunteţi, (...) dar nu am intrat în Schengen, iar surogatul acela pe care îl tot pomeniţi dumneavoastră cu aeroporturile, cu vasele maritime, nu înseamnă Schengen. Schengen e un drept prevăzut în tratatul nostru de aderare la UE şi dumneavoastră nu v-aţi făcut destul de respectat în faţa partenerilor externi să impuneţi respectarea tratatelor de aderare. Despre asta este vorba, vă ocupaţi ca de obicei, domnule Ciolacu, de potlogării, l-aţi dat jos pe secretarul de stat care a îndrăznit să respecte legea. El s-a recuzat şi a lăsat comisia să aprecieze dacă sunteţi revoluţionar sau nu, dumneavoastră probabil vă imaginaţi un fel de Che Guevara sau măcar un Fidel Castro. Iată că cei care au analizat dosarul dumneavoastră de revoluţionar au decis că nu sunteţi revoluţionar autentic şi la Buzău nu prea a avut loc, din nefericire pentru dumneavoastră, o revoluţie. Cel mult aţi revoluţionat felul de a se fabrica covrigul", a spus Simion la Palatul Parlamentului.


El a mai afirmat că premierul Marcel Ciolacu trebuie să se apuce să guverneze ţara.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri seară, că românii vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană şi maritimă din luna martie a anului viitor.

„După 13 ani, în sfârşit România va intra în Schengen! Avem acord politic în această privinţă! Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spaţiului Schengen pe cale aeriană şi maritimă. Implicit, Portul Constanţa îşi va creşte exponenţial importanţa. De asemenea, sunt convins că în 2024 vom închide negocierile şi pentru frontiera terestră. La acest proiect naţional s-a muncit extrem de mult. Le mulţumesc tuturor celor implicaţi şi în mod special colegilor mei din acest Guvern care au continuat demersurile chiar dacă anul trecut uşa Schengen părea complet închisă!", a transmis premierul Ciolacu, într-un mesaj publicat pe Facebook. 
 

Citește și
Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă despre aderarea maritimă şi aeriană a României la Schengen
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii