Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:28 03 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Ludovic Orban, detalii despre rectificarea bugetară. Cum vor fi alocați banii

ro

25 Nov, 2019 15:33 892 Marime text
Premierul Ludovic Orban a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții Asociației Comunelor din România asupra mai multor teme privind activitatea administrației publice locale.

În perspectiva definitivării proiectului rectificării bugetului pentru anul 2019, prim-ministrul a precizat că sunt avute în vedere trei criterii obiective de alocare a resurselor financiare suplimentare pentru comunitățile locale:

* Asigurarea cofinanțării necesare pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene;

* Alocarea resurselor pentru plata drepturilor persoanelor cu dizabilități și a celor de care beneficiază însoțitorii acestor persoane;

* Acoperirea cheltuielilor necesare pentru funcționarea serviciilor curente oferite cetățenilor de către administrația locală.

O altă temă adusă în discuție de primari s-a referit la procedurile birocratice stufoase  pe care reprezentanții administrației trebuie să le parcurgă în pregătirea și implementare proiectelor de dezvoltare locală. În acest context, șeful Executivului a precizat că un obiectiv al Guvernului constă în simplificarea procedurilor administrative și informatizarea activității administrației, astfel încât implementarea investițiilor să fie susținută inclusiv prin reducerea numărului de avize și prin digitalizarea activităților.

Totodată, primul-ministru a reiterat angajamentul de a se consulta cu structurile asociative ale administrației locale asupra reglementărilor care privesc activitatea acestora.

La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, vicepremierul Raluca Turcan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, Ion Ștefan, șeful cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii