Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNŢCD a ameninţat cu nesemnarea la nivel naţional a listelor ARD Alianţa România Dreaptă şi-a finalizat candidaturile

ro

26 Oct, 2012 01:00 2234 Marime text

ard.jpgSingura modificare faţă de modificările operate din mers în ultimele zile este candidatura ţărănistului Gheorghe Andrei în locul lui Cătălin Anghel, liderul local al partidului Noua Republică.

candidatiard-GheorgheAndrei.jpgIată lista completă de candidaţi Alianţei România Dreaptă la Constanţa: Camera Deputaţilor - Stelian Gima (Colegiul 1), Nicolae Anghel (Colegiul 2), Tudor Şerban (colegiul 3), Constantin Chirilă (Colegiul 4), Zanfir Iorguş (Colegiul 5), Iustin Fabian Roman (Colegiul 6), Oana Maria Florea (Colegiul 7), Gheorghe Andrei (PNTCD, Colegiul 8), Dănuţ Culeţu (de la Partidul Forţa Civică, Colegiul 9), Florin Gheorghe (Colegiul 10);Senat: Florian Constantin (Colegiul 1), Tănase Barde (Colegiul 2), Gheorghe Măndilă (Colegiul 3), Christian Gigi Chiru (Colegiul 4).

Comisia Macovei a trântit candidaturile lui Gheorghe şi Anghel

candidatiard-GigiChiru.jpgcandidatiard-NicolaeAnghel.jpgComisia de etică a ARD nu ar fi dat aviz favorabil candidaturilor constănţenilor Nicolae Anghel şi Florin Gheorghe. Subiectul nu a fost comentat în nici un fel de liderul local Gigi Chiru care susţine că : „lista de candidaţi propusă s-a făcut de comun acord cu ceilalţi preşedinţi de alianţă, Biroul Judeţean al PDL a aprobat-o, este forma agreata de toţi. Am urmărit o eficientizare a rezultatului din distribuţia pe Colegii a candidaţilor, urmărind în acest sens să existe o compatibilitate între fiecare candidat şi colegiul de senator sau deputat pe care-l îl reprezintă. Target-ul este 25% la nivel judeţean din numărul de mandate".

candidatiard-FlorinGheorghe.jpg

Macovei: „ARD să-şi asume candidaturile celor respinşi"

Membrii comisiei de etică a ARD, conduse de către Monica Macovei, au decis să nu mai analizeze contestaţiile depuse la avizele negative ale comisiei, remiţându-le spre soluţionare co-preşedinţilor Alianţei. Membrii comisiei Macovei sunt nemulţumiţi că unii lideri au comentat deciziile sale şi, în anumite cazuri, au trecut peste ele. Nemulţumirea comisiei Macovei este că liderii PDL au ignorat opoziţia comisiei faţă de unele candidaturi. În şedinţa de miercuri, Comisia de etică a decis prin vot să transmită co-preşedinţilor Alianţei, spre soluţionare, contestaţiile depuse în ultimele zile, pentru că unii candidaţi cu aviz negativ au susţinut public, în mod eronat, că au primit aviz favorabil şi unii dintre co-preşedinţii ARD au avut intervenţii publice prin care au anunţat că analizează contestaţii ale candidaţilor cu aviz negativ din partea Comisiei de etică şi că au decis să îşi asume deja candidaturile unora dintre aceştia, se arată într-un comunicat emis de către Monica Macovei. Totodată, Macovei cere conducerii ARD să-şi asume întreaga responsabilitate pentru componenţa finală a listelor de candidaţi ai Alianţei. Conducerea ARD trebuie să preia toate contestaţiile şi să îşi asume răspunderea pentru deciziile luate. Printre cei respinşi, reamintim se află şi pedeliştii constănţeni Nicolae Anghel şi Florin Gheorghe. Preşedintele PDL, Vasile Blaga a declarat pentru Hotnews.ro că o parte din cei respinşi de comisia de etica au fost admişi de conducerea centrală a Alianţei.

Noua Republică invocă presiunile PNŢCD

„Am luat act cu profundă dezamăgire de hotărârea conducerii centrale a Alianţei România Dreaptă de a schimba în al 12-lea ceas nominalizarea candidatului de pe Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor, în favoarea candidatului propus de PNŢCD Constanţa, Gheorghe Andrei. Această regretabilă decizie a fost posibilă ca urmare a unor presiuni iraţionale făcute timp de două săptămâni de către preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, pe de o parte, şi a slăbiciunilor ARD România, pe de altă parte. Aş dori să fac precizarea că Partidului Noua Republică i-a fost alocat Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor din municipiul Constanţa în urma unei negocieri care a fost purtată între toţi partenerii Alianţei încă de acum 25 de zile. Ulterior acestor negocieri, liderul PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, a început să facă presiuni asupra PDL Constanţa şi PDL Bucureşti, pentru a schimba această alocare, de parcă nominalizarea subsemnatului ar fi fost rodul unui schimb de tarabă între mai multe persoane fizice şi nu al unei negocieri politice între mai multe partide. Mi-am dat seama însă că onoarea este o floare rară în politică iar o parte a politicienilor stau prost la acest capitol. Poate nu sunt încă pregătiţi pentru o schimbare din temelii a principiilor ce guvernează astăzi politica. În acest context, Noua Republică nu va mai avea nici un candidat la aceste alegeri parlamentare în judeţul Constanţa", susţine preşedintele Noua Republică, Cătălin Anghel.

Ti-a placut articolul?

Comentarii