Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL a eliminat amendamentele din Codul Urbanismului care ar fi dus la reducerea drastică a spațiilor verzi dintre blocuri

ro

18 Oct, 2023 13:08 816 Marime text



PNL a obținut scoaterea amendamentelor nocive din Codul Urbanismului care ar fi dus la reducerea drastică a spațiilor verzi dintre blocuri.

O astfel de măsură ar fi favorizat doar dezvoltatorii imobiliari și ar fi fost în dezavantajul cetățenilor din marile aglomerări urbane, susțin liberalii.
 
„Am solicitat, din partea grupului PNL, eliminarea amendamentelor nocive depuse la Senat, care însemnau eliminarea spațiilor verzi dintre blocuri și o reducere a procentului obligatoriu în special în marile orașe și, mai ales, în București. Propunerea PNL a fost acceptată de toate grupurile parlamentare.
 
Vom propune și o mai bună reglementare pentru protecția monumentelor istorice, astfel încât, atunci când se comit infracțiuni, primarul să poată opri imediat lucrările, prin emiterea ordinului de suspendare.
 
Totodată, parlamentarii PNL au solicitat implementarea digitalizării pentru eliberarea autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism, prin platforma Acordului Unic. PNL este cel care a reușit, pentru prima dată în ultimii 33 de ani, reducerea numărului de avize necesare pentru o autorizație de construire.” - Florin Roman, deputat PNL.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Pe cine propun PNL și PSD la Curtea de Conturi și ANCOM


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii