Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:41 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 1500 de membri USR PLUS de la Constanța votează începând de astăzi pentru desemnarea viitorului președinte al partidului

ro

15 Sep, 2021 00:00 902 Marime text
  • În ultimele luni au avut loc alegeri interne în toată țara în USR PLUS
  • La finalul alegerilor, USR a câștigat cele mai multe județe, în timp ce PLUS a câștigat cea mai importantă filială, cea din București
  • USR ar avea majoritate în 34 de organizații județene, în urma alegerilor interne
  • Congresul are loc pe 2 octombrie unde aproximativ 1.200 de delegați vor vota noua conducere a partidului rezultat în urma fuziunii, adică componența Biroului Național al USR PLUS
  • Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău, candidează pentru șefia partidului
  • Președintele partidului va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, de toți membrii partidului, potrivit statutului
  • Pe 15 septembrie încep alegerile pentru noul președinte al formațiunii
  • Aproximativ 1500 de membri din organizația de la Constanța au drept de vot
 

 
 
În ultimele luni au avut loc alegeri interne în toată țara în USR PLUS.

La finalul alegerilor, USR a câștigat cele mai multe județe, în timp ce PLUS a câștigat cea mai importantă filială, cea din București.

USR ar avea majoritate în 34 de organizații județene, în urma alegerilor interne.

Astfel, USR a obținut majoritate în: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui și Vrancea.

La Sibiu, Suceava și Mureș, chiar dacă șefia filialelor a fost câstigată de membri PLUS, tot USR are majoritate în Biroul Județean.

PLUS a câștigat în București, unde Vlad Voiculescu este noul președinte al organizației, în Diaspora, dar și în județele Cluj și Prahova. Andrei Lupu, membru al formațiunii înființate de Dacian Cioloș, a câștigat alegerile interne USR PLUS din Prahova, iar Camelia Sălcudeanu la Cluj, potrivit unor comunicate de presă. Candidatul PLUS Dan Blaga a câștigat șefia organziației Dâmbovița, la Sălaj, Liviu Farcaș a câștigat în fața candidatului USR Mihai Tămaș, iar la Galați, senatorul Andrei Postică este noul președinte al organizației județene. PLUS a câștigat și filiala Buzău, care va fi condusă de Mihai Moraru. La Maramureș, deși șefia filialei a fost câștigată de candidatul USR Radu Trufan, Biroul Județean va fi controlat de PLUS care are majoritate. În total, PLUS controlează filialele din 7 județe, organizația Diaspora și Municipiul București.

La Congresul din 2 octombrie va fi votată doar componența Biroului Național al USR PLUS.

Dan Barna, Dacian Cioloș și Irineu Darău, candidează pentru funcția de președinte al USR PLUS.

Președintele partidului va fi ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, de toți membrii partidului, potrivit statutului.

Miercuri, 15 septembrie a.c., încep alegerile pentru noul președinte al formațiunii.

Toți membrii pot vota electronic, timp de o săptămână.

Aproximativ 1500 de membri din organizația de la Constanța au drept de vot.
 
Daca niciunul dintre cei trei candidați nu obține 50% din voturi, se organizează turul 2, la care vor participa primii doi clasați din turul 1.
Potrivit statutului USR, rezultatul votului se va supune validării Congresului.

Congresul pentru desemnarea noii conduceri a partidului, adică cei 24 de membri ai Biroului Național, va avea loc în data de 2 octombrie a.c. Aceștia vor fi aleși de către delegații fiecărei filiale județene, de pe listele propuse de către cei trei candidați la președinția USR.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
USR Constanța insistă pe necesitatea modificării Regulamentului spațiilor verzi

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii