Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pensionari nemultumiti de „gratuitatea lui Mazare" (galerie foto)

ro

09 Oct, 2009 02:43 2188 Marime text
cap_5.jpgSătui de promisiuni şi convinşi că vor fi iarăşi cozi la ei pentru a li se cere votul, reprezentanţi ai Uniunii Judeţene a Pensionarilor (UJP) şi Sindicatului Liber al Pensionarilor au înaintat, ieri, un protest prefectului judeţului, Claudiu Palaz.

O delegaţie a celor 30 de pensionari strânşi în faţa Prefecturii a expus acestuia nemulţumirile şi dorinţele lor. Deşi n-a fost un protest sau pichetare, ţinând cont de vârsta înaintată a protagoniştilor acţiunii, prefectul Claudiu Palaz şi-a luat măsuri de precauţie pentru a preîntâmpina producerea unui eveniment nedorit. El a solicitat o ambulanţă care a stat în faţa Instituţiei Prefectului până la finalul acţiunii, pentru a interveni în caz de necesitate. Totodată, pensionarilor li s-a pus la dispoziţie şi apă plată, fiind pentru prima dată când la un protest se face aşa ceva.

Pensionarii i-au cerut lui Palaz să le susţină cereri precum: valoarea punctului de pensie să fie de 45% din salariul mediu pe economie, majorarea punctajului pentru cei ce au lucrat în grupele I şi II, precum şi renunţarea la co-plata serviciilor medicale. Preşedintele UJP Constanţa, Liviu Paul Lupu, avea şi alte „revendicări". El a solicitat prefectului să intervină la Centru, astfel încât Institutul Naţional de Statistică să reglementeze coşul lunar de consum pentru pensionari şi pensionarul singur, renunţarea la pensia anticipată şi la cele speciale şi acordarea unei alocaţii soţului supravieţuitor, fără restricţionări faţă de venitul acestuia, în cuantum de 25% din pensia soţului decedat, dacă nu se recăsătoreşte.

Cu toate că „n-au văzut mort pe gard", membrii UJP vor „stabilirea unui ajutor de deces echivalent a două salarii medii pe ţară pentru asigurat şi de 75% din acesta pentru un membru al familiei", precum şi gratuitate pe mijloacele de transport în comun pe baza talonului de pensie. Bătrânii susţin că sunt 13 judeţe în ţară unde toţi pensionarii au gratuitate la transport. „Să nu se mai laude Mazăre cu gratuitatea, mai ales că trei miliarde de lei, lunar, se dau de la Casa de Pensii pentru decontarea transportului", a spus, revoltat, Marin Măndescu, preşedintele Partidului Pensionarilor şi Protecţiei Sociale - filiala Constanţa. Chiar dacă unele cereri ţin de Primăria Constanţa, prefectul a declarat că va analiza şi va comunica instituţiilor abilitate să intervină, în speranţa că ele se vor rezolva.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dorel 11 Oct, 2009 06:32 Tanti Surmelis Argentina aici e mina lui Basescu.
  • surmelis argentina pusa 09 Oct, 2009 12:36 Sper "RITA" ,ca nu vrei inlocuirea cu un HOT si un SARLATAN liberal ?
  • RITA 09 Oct, 2009 09:41 POATE INTR-UN TARZIU SE TREZESC SI PENSIONARII CARE AU VOTAT UN HOT SI UN SARLATAN .
  • surmelis argentina pusa 09 Oct, 2009 08:33 Ce SMECHERI sunt si PENSIONARII astia ! Cine da mai mult pentru aia voteaza.