Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L propune desemnarea unui reprezentant al CJC pentru referendumul din Cernavoda

ro

21 Jan, 2010 03:19 1139 Marime text
referendum_adrian_gheorghita_64.jpgConsilierii judeţeni ai PD-L vor propune, la următoarea şedinţă de consiliu, reintroducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al CJC în comisia pentru organizarea referendumului de la Cernavodă.

Precizăm că la ultima şedinţă a CJC, care a avut loc la sfârşitul anului trecut, această propunere a stârnit un imens scandal, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, fiind enervat peste măsură de acest demers. În cadrul şedinţei, pentru că între cele două tabere - PD-L şi conducerea pesedistă a CJC - nu se mai putea purta un dialog, democrat-liberalii au părăsit sala de şedinţe.

Şeful de grup al consilierilor judeţeni PD-L, Adrian Gheorghiţă, ne-a declarat că va propune reintroducerea proiectului. El a precizat că toţi consilierii judeţeni au primit notificări nominale din partea Prefecturii, prin care li se solicită să voteze proiectul pentru desemnarea unui reprezentant al CJC în comisia pentru referendum. Gheorghiţă a precizat că dacă preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, va refuza să supună la vot introducerea proiectului pe ordinea de zi, Prefectura va face plângere penală împotriva sa. De asemenea, în cazul în care se va afla şi acest proiect pe ordinea de zi, consilierii judeţeni care nu vor vota riscă acelaşi lucru. „Voi cere ca votul să fie nominal. Este o prevedere în lege, care permite această procedură", a precizat Adrian Gheorghiţă. Menţionăm că procedura de referendum pentru demiterea primarului din Cernavodă, Mariana Mircea, a primit undă verde după ce peste 4.000 de locuitori ai oraşului au semnat că vor acest lucru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii