Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L-istii in vacanta „N-am mai mers la viteza a IV-a, doar la a II-a"

ro

22 Aug, 2009 03:06 1649 Marime text
pdl_mihai_petre_zanfir_iorgus_mircea_banias_constantin_chirila_maria_stavrositu_02.jpgPatru parlamentari de Constanţa au avut o vacanţă activă în cele două luni de concediu. Trei deputaţi şi senatorul Mircea Banias s-au ţinut de promisiunea făcută la începutul vacanţei de vară, când susţineau că nu îşi vor uita colegiile pe care le au în subordine şi, mai mult, se vor înclina cu predilecţie către găsirea unor soluţii la problemele cetăţenilor.

La începutul verii, când au făcut bilanţul primelor şase luni de mandat, parlamentarii democrat-liberali se declarau mulţumiţi de ceea ce au realizat, mai ales că toţi sunt novici în ale politicii naţionale. Deputatul Colegiului 5, Zanfir Iorguş, susţine că a avut ceva treabă în cele două luni de liber de la Parlament, mai ales că a fost membru în Comisia Nemirschi. „N-am simţit vacanţa aproape deloc, a fost una semiactivă. Am fost membru al unei comisii care a avut  de lucru, am avut şi întâlniri cu oamenii în colegiu. În aceste două luni n-am mai mers la viteza a patra, acum am funcţionat doar la a doua", a argumentat Zanfir.

„În fiecare seară am fost acasă..."

În acelaşi registru se încadrează şi colega sa de Cameră, Maria Stavrositu, parlamentar în Colegiul 10, care a făcut şi ea parte din comisia de dezbatere a noii legi a învăţământului. „N-am mai fost atât de agitată, am stat mai mult pe loc, aproape în fiecare seară am fost acasă, lângă copiii mei", a susţinut deputatul. Cât despre activitatea pe care a derulat-o în lunile de vacanţă, Stavrositu declară că a fost una relativ intensă, nu ca în sesiunea parlamentară, dar nici prea departe de agitaţia din acea perioadă: „În fiecare zi am avut audienţe la cele două cabinete, mi-am pregătit echipa pentru colegiul pe care sunt responsabilă în campanie. Am lucrat pe mai multe planuri, am avut mult de lucru vara asta". Printre problemele cărora le-a găsit soluţionare în cele două luni de vară se află cea referitoare la înfiinţarea unei staţii de autobuz între Poarta 1 şi Poarta 2, propunere venită de la locuitorii din zonă.

Cât despre un concediu efectiv, împreună cu familia, departe de agitaţia din oraş, deputatul PD-L spune că nici nu şi-a pus în plan pentru această vară, având în vedere viitoarele alegeri prezidenţiale pe care democrat-liberalii constănţeni le pregătesc din timp.

Liderul organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, Mircea Banias, în ton cu colegii săi, susţine că a avut o vacanţă foarte activă, timp în care a pregătit echipele de campanie pentru alegerile prezidenţiale. „Am fost mult şi prin colegiu, am stat de vorbă cu oamenii, mi-au pus problemele lor. Pentru campania la prezidenţiale am luat fiecare organizaţie în parte şi am stabilit obiectivele care trebuie îndeplinite". Una dintre problemele cele mai importante identificate în colegiu, care va constitui şi baza unei iniţiative legislative, face referire la înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în incinta Şcolii 5, care va da peste cap programul elevilor. „Am să văd ce pot să fac să ajut părinţii care mi-au adus la cunoştinţă această problemă".

„Plec la mine, la ţară..."

Cel de-al patrulea parlamentar PD-L a fost mai ghinionist, comparativ cu colegii lui. După cum ne-a declarat, democrat-liberalul Constantin Chirilă nu a avut deloc vacanţă. „Toată vara am fost în Comisia de Irigaţii, nu am avut nicio zi liberă. Am muncit la fel de mult ca şi în timpul sesiunii parlamentare. Voi avea şi eu patru zile libere şi am să plec la mine, la ţară", a declarat Chirilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mache 22 Aug, 2009 18:37 otrava a dormit si-n patul ei.a dat audiente simultan in douacabinete...
  • murfatlar 22 Aug, 2009 15:22 SOS....PD-L!! stati ca momiile,PSD-ul ataca in forta sub toate formele;atac frontal (presedintele) lateral (partid,ministrii si familie) iar voi dormiti pe OUA!! slabiti-i,dispersati-i,altfel nu vom mai avea nici o opozitie;toti stau drepti in fata lor.Liberalii-rosii sunt trup si suflet cu ei( Patriciu le este dator si recunoscator),UDMR-profitori de ocazie isi urmareste interesul,PRM-ul cu ai lui ex-securisti ex Saulea,bosorogi precum Bolcas si ,mahalagii traseeisti si oportunisti precum Stefanescu si Marinescu,PNT-ul este mort si ADIO TATA SI-UN PRAZ VERDE! strangeti hora!! si treceti la atac;ati tacut malc atunci cand Vadim a iesit cu minciuna "mama presedintelui este tataroaica si trage la masea",acceptati mizeriile cu ft mare usurinta. daca nu aveti putinta vom ajuta noi ziarul pt a slabi gasca de ordinari al lui Mazare-AlCapone ce finanteaza puternic pe cei din capitala.