Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:13 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru maşini vor intra în dotarea Poliţiei Locale Hârşova Tudor Nădrag - "Avem cinci forţe de poliţie şi nu putem dormi cu fereastra deschisă"

ro

26 Feb, 2011 00:00 2127 Marime text
9_Harsova_-_primar_Tudor_Nadrag.jpgOraşul Hârşova va cumpăra patru autoturisme pentru dotarea Poliţiei Locale.

Autoritatea locală din Hârşova a demarat procedura de achiziţie pentru maşinile cu care reprezentanţii Poliţiei Locale vor patrula prin oraş. Potrivit invitaţiei de participare publicate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), valoarea estimată a contractului de furnizare autoturisme este de 271.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind preţul cel mai scăzut. Deschiderea ofertelor este programată să aibă loc pe 9 martie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Hârşova.

Primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, ne-a declarat că intenţionează să achiziţioneze patru autoturisme tip break pentru dotarea Poliţiei Locale Hârşova. Autoritatea locală a oraşului a investit deja în ţinutele şi dotarea cu armament a poliţiştilor locali. "Am investit 500 de milioane de lei vechi pentru ţinutele de vară şi de iarnă ale poliţiştilor, alte 500 de milioane de lei vechi pentru dotarea cu arme neletale şi vom plăti o sumă similară şi pentru cursurile de pregătire a agenţilor, şcolarizarea, organizată de MAI, urmând să aibă loc cel mai probabil la Bucureşti. Acum ne pregătim să achiziţionăm patru autoturisme, două pentru dotarea Poliţiei Locale şi două pentru Poliţia Locală Rutieră", a precizat edilul oraşului Hârşova. Potrivit primarului Tudor Nădrag, oraşul Hârşova şi-a înfiinţat Poliţie Comunitară în noiembrie 2010, structură care a fost transformată în Poliţie Locală din ianuarie 2011.

"Poliţia Locală ne este de un real folos"

"Ne este de un real folos, pentru că în ultima vreme activitatea infracţională se intensificase, iar furturile în special crescuseră alarmant. Şi asta, în condiţiile în care oraşul are cinci structuri de poliţie: Poliţia Naţională, Poliţia de Frontieră, Poliţia Transporturi Navale, Jandarmeria şi Poliţia Locală. La aşa o concentrare de forţe ar trebui ca la Hârşova să se doarmă cu fereastra deschisă, dar nu se întâmplă deloc aşa. Din contră, la sfârşitul lui 2010 s-a furat combustibil de la trei unităţi şcolare, fapt echivalent, în opinia mea, cu un act terorist. Am sesizat atunci organele superioare ale structurilor locale, s-a efectuat un control la nivelul Poliţiei Hârşova şi aşteptăm să vedem ce măsuri se vor lua. Mai este şi o altă problemă: s-au întors acasă şi o parte dintre cei plecaţi în străinătate - nu mă refer la cei care se duseseră să muncească - şi din acest motiv apare o problemă în plus", a mai spus primarul Tudor Nădrag. Edilul din Hârşova a precizat însă că locuitorii oraşului au perceput înfiinţarea Poliţiei Locale ca pe un fapt benefic, în interesul lor. "Le-am conceput şi cărţi de vizită. Acum că nu au încă maşini, merg pe jos pe teren, cunosc problemele oamenilor şi împart cărţi de vizită cu numerele de telefon la care pot fi sesizaţi", a adăugat primarul Tudor Nădrag.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SUMELIS ARGENTINA PUSA 28 Feb, 2011 14:54 COMENTARIUL de mai sus a fost scris ,ieri,27-02-2011. Astazi, 28-02-2011,am primit o CITATIE emisa la data de 28-02-2011 ,din partea Judecatoriei Harsova de Constanta , in dosarul nr.158/842/2011, la sala nr.1, pentru ZIUA de 01-03-2011.Sunt chemata in judecata ,in calitate de INVINUIT pentru FOND-LUAREA MASURII INTERNARII MEDICALE (art.114 C.p. si art.162 C.p.p.). ,,Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.In cazurile prevazute de art. 171 alin.2 si 3 Cod Procedura Penala,apararea este obligatorie , iar in cazul in care partea nu isi alege aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat , i se va desemna un aparator din oficiu. In vederea exercitarii dreptului la aparare ,partea citata poate sa consulte dosarul aflat la arhiva instantei. Partea careia ,personal,prin reprezentant sau aparator ales sau prin functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei ,i s-a inmanat in mod legal citatia pentru un termen de judecata nu mai este citata pentru termenele ulterioare ,chiar daca ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu exceptia situatiilor in care prezenta acestora este obligatorie potrivit legii. PARAFA SEFULUI INSTANTEI (stampila) -fara semnatura pe parafa .Semnatura- grefier,,. Azi ,28-02-2011,ora 13,dupa ce am dus copilul la Scoala de la Dunare ,in dreptul parcului rotund de la BOSOI m-am intalnit cu un tigan de 19 ani care in urma cu cativa ani a trait cu nepoata mea ,cateva luni de zile . Acesta m-a intrebat ce fac si tot el a raspuns ,,BINE ???,,Acest tanar tigan turc este folosit de catre cei care ma urmaresc AUDIO si VIDEO, trimitandu-l in calea mea ,ori de cate ori gasesc ei de cuviinta sau mai bine zis sunt DERANJATI de COMENTARIILE mele de pe net. Fadza acestui tanar este plina de BUBE ce provin de la RADIATIILE criminale de la TELEFONIA MOBILA . In data de 13 ianuarie 2011 am fost sunata pe mobil de acest tanar tigan ,prezentandu-se cu numele de VASILE . I-am recunoscut vocea pentru ca are un accent deosebit si am vorbit cu el de foarte multe ori, numindu-ma ,,matusa,,. M-am facut ca nu-l cunosc ,dar in timpul CONVERSATIEI am simtit o CALDURA intre ureche si telefon iar mai tarziu am inceput sa am dureri suportabile in ureche. Acest tanar tigan sa fi fost TRIMIS de catre SERVICIILE SECRETE ROMANE , sa ma supravegheze terestru ??? N-am cum sa verific aceasta banuiala , nu-i asa ??? Intrebarea este ,, Ce SERVICIU SECRET am deranjat ??? SERVICIUL SECRET ROMAN sau SERVICIUL SECRET PARTICULAR POLITICO-MASON (SSPPM)???
  • SUMELIS ARGENTINA PUSA 27 Feb, 2011 19:28 Degeaba are orasul Harsova de Constanta , 5 forte de politie , daca nu are ceea ce ii trebuie ,in momentul de fata , adica o SECTIE SUPLIMENTARA a SERVICIILOR SECRETE ROMANE , care sa MONITORIZEZE toate telefoanele si toate persoanele presupuse a fi vinovate de INFRACTIONALITATEA crescuta in acest oras. De ce ??? pentru ca pana in prezent eu ,sigur sunt monitorizata audio -video si nu de catre SERVICIILE SECRETE ROMANE , ci de catre SERVICIILE SECRETE PARTICULARE . ,,REALITATI HARSOVENE,,-august 2007,Publicatie comunitara . Fragment din ,,Primarul-un cetatean al orasului,...De aceea sunt pregatit sa adopt , ca semn de protest pentru oamenii care nu respecta regulile de convetuire , o anumita atitudine de facut curatenie pe strada. Vreau sa construiesc un parteneriat solid cu cetatenii si impreuna sa atragem atentia persoanelor care nu se conformeaza regulilor de buna -cuviinta . Semnat Primar, IONEL CHIRITA, 2007,. Cine trimite SCUTERISTII sa stea in fata blocului meu ,cu orele ??? Cine trimite TIGANII la usa mea ??? Cine imi mazgaleste cu vopsea neagra becul de la usa ??? Cine lasa tot felul de semne in casa scarii de la parter , de la paine uscata si mucegaita pana la foi xerox si reviste din angrourile constantene??? Cine face SEMNE CU SANGE pe scarile din drumul copiilor ce se duc la scoala de la Dunare ??? Cine a aruncat o pisica moarta galbena pe strada , in fata blocului meu ??? Cine ma monitorizeaza audio si video ,non-stop ??? Cine intervine in propria mea familie pentru a nu trimite BANI de la mama si bunica copilului pe care-l am in ingrijire in PLASAMENT FAMILIAL fara SALARIU si CARTE DE MUNCA ??? Cine a facut SEPARATISMUL intre ASISTENTII MATERNALI profesionisti si cei ce se numesc neoficial ASISTENTI MATERNALI neprofesionisti ce nu au SALARIU si CARTE DE MUNCA desi fac aceeasi MUNCA ca si cei PROFESIONISTI ??? Cine interzice acordarea ajutorului alimentar pentru copiii ce sunt in PLASAMENT FAMILIAL si beneficiaza de LEGEA 272 /2004 ???