Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:24 29 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parteneriat post-electoral Separat în războiul electoral. Liderii PNL și USR Constanța au convenit să renunțe la atacurile la baionetă

ro

23 Jul, 2020 00:00 3227 Marime text
  • Reprezentanții PNL și cei Alianței USR-PLUS s-au întâlnit ieri nu să desemneze un candidat unic la Primăria Constanța, respectiv Consiliul Județean, pentru că este mult prea târziu pentru un astfel de consens, ci pentru a proiecta împreună un parcurs mai degrabă post-electoral
  • În urmă cu câteva zile, USR-iștii au avut o ultimă ieșire publică pe acest subiect, extrem de tranșant iar ulterior, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a avut totuși un răspuns și i-a invitat la discuții
  • Singura chestiune tranșată, spun cele două părți este detensionarea relațiilor și stoparea atacurilor prin intermediul mass media sau a rețelelor de socializare
  • Cele două echipe au discutat despre proiecte comune, care urmează să fie susținute reciproc la nivelul Consiliului Local Municipal, însă postelectoral
  • În cele două foruri administrative, atât PNL cât și Alianța USR-PLUS vor avea candidați și liste proprii


Reprezentanții PNL și cei Alianței USR-PLUS s-au întâlnit ieri nu să desemneze un candidat unic la Primăria Constanța, respectiv Consiliul Județean, pentru că este mult prea târziu pentru un astfel de consens, ci pentru a proiecta împreună un parcurs mai degrabă post-electoral.

În urmă cu câteva zile, USR-iștii au avut o ultimă ieșire publică pe acest subiect, extrem de tranșant iar ulterior, președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, a avut totuși un răspuns și i-a invitat alături de candidatul liberal pentru Primăria Constanța, Vergil Chițac pe președintele USR, Remus Negoi și candidatul USR-PLUS, Stelian Ion, la o întâlnire.
Între timp luni seară președintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis foarte clar în special celor de la USR, următoarele:

„La Constanța, da, am să fiu onest: noi deja am luat decizia. Am făcut o cercetare sociologică foarte amplă pe Constanța, avem candidat – Vergil Chițac, care are prima șansă să câștige”.
La întâlnire au fost prezenți din partea PNL, deputatul Bogdan Huțucă și Vergil Chițac iar din partea USR, Remus Negoi, Stelian Ion și președintele organizației municipale, Dumitru Caragheorghe.

Și au discutat preț de aproape trei ore. Singura chestiune tranșată, spun cele două părți este detensionarea relațiilor și stoparea atacurilor prin intermediul mass media sau a rețelelor de socializare.

Cei de la USR au dorit să puncteze ideea de parteneriat politic pe termen lung, care să se regăsească după alegerile locale în Consiliul Local Municipal Constanța și în Consiliul Județean Constanța.

În cele două foruri administrative, atât PNL cât și Alianța USR-PLUS vor avea candidați și liste proprii.
“Lucrurile care ne aduc împreună sunt mai importante decât cele care ne despart, de aceea, fiecare parte și-a pus pe masă argumentele și am stabilit că vom merge pe liste separate, cu candidați separați, pentru că tehnic, listele comune dezavantajează ambele părți”, a precizat Remus Negoi.


Alianța USR-PLUS și-a reafirmat intenția de a-l susține pe Mihai Lupu, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, dacă în contrapartidă, liberalii ar susține candidatul Alianței la primăria Constanța, aspect care însă nu se va concretiza.

În rest, cele două echipe au discutat despre proiecte comune, care urmează să fie susținute reciproc la nivelul Consiliului Local Municipal, însă postelectoral.
Cu alte cuvinte, s-au ieri au fost făcuți pași mici de detensionare a relațiilor, însă la Constanța, PNL și Alianța USR-PLUS se vor bate în alegerile locale mai degrabă ca adversari decât intr-un parteneriat.

Discuțiile vor mai continua, nu se știe însă când pentru a atinge și anumite chestiuni la nivel de județ, eventual punctual alianțe locale, acolo unde statutele celor două formațiuni și orgoliile vor permite acest lucru.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii