Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Părăsiţi apartamentele cumpărate pe vremea lui Ceauşescu!“ USR vrea pedeapsa cu închisoarea pentru promovarea simbolurilor comuniste. Ce le transmite deputatul Robert Turcescu

ro

25 Mar, 2019 00:00 4287 Marime text

USR a depus la Senat o propunere legislativă care prevede închisoare până la zece ani pentru promovarea ideilor şi a doctrinelor comuniste şi desfiinţarea de drept a organizaţiilor cu caracter comunist. „Pentru prevenirea instaurării regimului dictatorial comunist şi combaterea incitării la ură, la discriminare şi violenţă pe motiv de diferenţă de clasă socială, prezenta lege reglementează interzicerea organizaţiilor, a simbolurilor şi a faptelor cu caracter comunist”, prevede articolul 1 din propunerea legislativă privind interzicerea organizaţiilor, a simbolurilor şi a faptelor cu caracter comunist. 
 
Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu apreciază drept inutilă propunerea USR. „Dacă devine lege aberaţia asta, aruncaţi repede insignele, costumul de pionier sau de şoim al patriei, cravata utecistă din dulap, steagul PCR cumpărat din târgul de vechituri, frigiderul Fram de la ţară, peştele de sticlă, bibelourile, Dacia moştenită de la bunicul şi pe care voiaţi să o restauraţi că e vintage şi e la modă iar, aparate de radio pe lămpi şi, desigur, părăsiţi apartamentele cumpărate pe vremea lui Nea Nicu. Toate sunt, într-o măsura mai mică sau mai mare, simboluri ale vremurilor comuniste pe care le-am trăit. Să înceapă minunată lume nouă propusă de USR în care nu încape nicio legătură cu trecutul comunist. Care a fost cum a fost… să fie clar, dar noi, fraierii, nu ne-am închipuit niciodată că e aşa de uşor să-l ştergem cu buretele. A trebuit să vină USR cu acest proiect de lege pentru a afla că e simplu şi se rezolvă cu pedepse stabilite prin lege. Băbăieţi, sunteţi buni! Trăiască partidul vostru!”, afirmă Robert Turcescu într-o postare pe pagina sa de socializare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ion 25 Mar, 2019 07:58 Luptatorii anticomunisti romani nu pot fi reabilitati, n-au merite de eroi daca anticomunismul lor a fost de pe pozitiile fascismului romanesc, al unui anticomunism NEDEMOCRATIC, DISCRIMINATOR , INUMAN. Ideologia fascista, inclusiv si cea anticomunista, a fost condamnata si interzisa in totalitate de Tribunalul international de la Nurenberg. Ideile comuniste despre echitatea sociala, egalitate etc. le gasim in folclorul popoarelor lumii, in Biblie, in lucrarile socialistilor-utopisti etc. - ele nu pot fi condamnate si n-au fost niciodata interzise - a nu se confunda cu condamarea regimurilor dictatoriale comuniste. In prezent in Europa exista partide de stanga cu idei socialiste si comuniste - din Internationala Socialista, precum si partide de dreapta cu idei anticomuniste - toate avand drepturi egale, toate obligate sa respecte drepturile omului, principiile si valorile democratice europene. Nu e corect ca interdictiile aplicate LEGAL ideologiei fasciste si simbolurilor fasciste sa fie aplicate ideilor socialiste si comuniste etc.. Nu se poate pune semnul egalitatii intre fascism si comunism. Legislatia europeana interzice DISCRIMINAREA unei persoane, grup, partid etc. in baza unor motive legate de idei, concepte, platforme de idei, optiuni, apartenta la un partid, simpatii si antipatii electorale etc.. Daca o lege a Romaniei intra in contradictie cu legislatia europeana - ea automat devine nula.