Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O parte din malul lacului Siutghiol este îngrădită. Senatorul USR, Remus Negoi a sesizat ANPA, Garda de Mediu şi ARBDD

ro

03 Sep, 2022 16:21 2127 Marime text
  • O parte din malul lacului Siutghiol este îngrădită
  • Canalele din zonă au fost exploatate, fiind astfel încălcată legea privind ariile protejate", susține senatorul USR, Remus Negoi
  • Parlamentarul a formulat sesizări către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură Constanţa, Garda de Mediu şi ARBDD referitor la această situaţie
  • ANPA arată că nu există nicio autorizaţie în vigoare pentru lacul Siutghiol eliberată de către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură


Senatorul USR Remus Negoi susține că în cadrul unei vizite în cartierul Palazu Mare din Constanța, a constatat că o parte din malul lacului Siutghiol este îngrădită.
„Mai mult, canalele din zonă au fost exploatate, fiind astfel încălcată legea privind ariile protejate", susține senatorul.

Remus Negoi a formulat sesizări către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură Constanţa, Garda de Mediu şi ARBDD referitor la această situaţie.
ANPA, cea care a răspuns deocamdată, este autoritatea care eliberează autorizaţii de pescuit, licenţe de pescuit şi de acvacultură.



Remus Negoi a cerut răspunsuri la următoarele întrebări: Există autorizații eliberate pentru zona lacului Siutghiol? Care sunt numărul, data și beneficiarii acelor autorizații și dacă eliberarea autorizațiilor presupune și dreptul celui / celor care au preluat luciul de apă să monteze gard pentru a încercui respectiva zonă?

„În răspunsul primit de la ANPA se arată că nu există nicio autorizaţie în vigoare pentru lacul Siutghiol eliberată de către Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură.

Asta înseamnă că activităţile desfăşurate pe lacul Siutghiol sunt extrem de suspecte, iar autorităţile responsabile trebuie să înceteze să mai închidă ochii la astfel de situaţii şi să ia imediat măsuri pentru protejarea mediului", susține parlamentarul USR de Constanța.

În luna mai a acestui an, consilierii USR Constanța au oprit eliberarea PUD-ului pentru o construcție P+3 de 1.000 mp pe malul lacului, ce ar fi urmat să fie ridicată la doar 2 metri de apă.

Lacul Siutghiol este o arie protejată Natura 2000. În anul 2020, Comisia Europeană a deschis formal procedura de infringement împotriva României, din cauza incapacității gestionării tăierilor forestiere ilegale, dar și pentru că unele habitate protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate.
 


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Remus Negoi - „Clădirea Bar Orient este un reper local și trebuie conservat şi pus în valoare şi nicidecum demolat“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii